Spotify dodaje novu vrstu personaliziranih popisa za reprodukciju

Za razliku od dosadašnjih personaliziranih popisa za reprodukciju, Niche Mixes slagat će još 'uži' izbor glazbe, koji će biti namijenjen određenoj atmosferi ili aktivnostima

Matej Markovinović srijeda, 29. ožujka 2023. u 16:03
📷 Foto: Spotify
Foto: Spotify

Spotify svojim korisnicima već duže vrijeme nudi personalizirane popise za reprodukciju, poput onih za pojedino raspoloženje (Mood Mixes) ili pak onih koji sadržavaju pjesme iz određenog desetljeća (Decades Mixes). No, sada su odlučili to proširiti, stoga dodaju potpuno nove – Niche Mixes.

Riječ je, naime, o novoj vrsti personaliziranih popisa za reprodukciju, koji spajaju korisnicima poznate pjesme i nove preporuke u specifične kategorije. Primjerice, Feel Good Morning Mix sadržavat će pjesme koje će oraspoložiti korisnike kada se probude, 80's Running Mix bit će za tjelovježbu uz retro glazbu, dok će Driving Singalong Mix imati pjesme za pjevanje tijekom vožnje u automobilu.

Ovo su, dakle, samo neki od primjera nekoliko tisuća popisa za reprodukciju koji će biti napravljeni baš prema preferencijama korisnika Spotifya.

„Bez obzira na trenutak ili priliku, dobit ćete personalizirani miks koji kombinira glazbu izvođača, žanrova i desetljeća koje već poznajete i volite, s pjesmama za koje mislimo da ćete u njima uživati. Kako bi stvari bile zanimljivije, svaki će se popis za reprodukciju svakodnevno ažurirati, tako da uvijek možete pronaći svoju sljedeću omiljenu atmosferu“, navode iz Spotifya.

Za pristup novoj vrsti personaliziranih popisa za reprodukciju, potrebno je otići na Made For You odjeljak unutar kartice za pretraživanje. Iz Spotifya napominju da korisnici mogu ručno pretražiti „aktivnost, vibru ili estetiku“ koja opisuje određeni trenutak, tako da uz ključnu riječ dodaju „mix“.