Viber 10 dobio novo, preglednije sučelje i nove značajke

Viber je izdao deseto po redu, veliko izdanje svoje istoimene aplikacije za dopisivanje i razgovore – uz brojna poboljšanja stiglo je i novo bijelo sučelje s ljubičastim detaljima

Stjepan Bilić utorak, 5. veljače 2019. u 19:39

Viber je izdao novu, desetu po redu veliku nadogradnju svoje istoimene aplikacije za dopisivanje i razgovore. Uz očekivane ispravke bugova, stigla su i nova funkcionalna poboljšanja, ali i novo korisničko sučelje – bijele boje uz zadržavanje prepoznatljivih ljubičastih detalja.

Novim sučeljem Viber je postao pregledniji i jednostavniji za korištenje. Od sada se privatnim i grupnim chatovima, Communityju, chatbotovima i sadržaju koji se redovito koristi pristupa s glavne chat liste. U najnovijoj verziji korisnici s jednog ekrana mogu pregledavati sve nedavne pozive, pristupiti kontaktima iz imenika i upravljati svojom Viber Out pretplatom.

Nova inačica donosi više privatnosti za korisnike – moguće je chatati s drugim korisnicima, a da se pritom međusobno ne otkrivaju telefonski brojevi (Hidden-number chat). No, ova je značajka ograničena samo na tipkanje unutar Communityja.

Viber bi prema najavi uskoro trebao dobiti i podršku za grupne pozive. No, korisnici neće moći u grupni poziv uključiti prevelik broj osoba, tek do njih pet. Za početak će biti podržani samo glasovni pozivi, a kasnije i video pozivi. Više informacija o novim mogućnostima možete saznati na službenom blogu tvrtke.

Dijelu korisnika je preko App Storea i Google Playa još uvijek dostupna samo starija inačica, no uskoro će i njima, najkasnije kroz koji dan, postati dostupna i nova. Ako ste nestrpljivi, apk datoteku najnovije inačice možete preuzeti ovdje.