Visokokvalitetni audio streaming uskoro stiže na Spotify, ali će ga korisnici morati više platiti

Do kraja godine bi na Spotify trebao stići Supremium, skuplji pretplatnički paket, koji će, među ostalom, sadržavati mogućnost visokokvalitetnog streaminga glazbe

Matej Markovinović srijeda, 21. lipnja 2023. u 06:00
📷 Foto: Unsplash, Imtyaz Ali
Foto: Unsplash, Imtyaz Ali

Spotify planira dodati skuplji pretplatnički paket, Supremium, koji će uključivati dugo iščekivanu hi-fi kvalitetu streaminga glazbe. Kako doznaje Bloomberg od dobro upućenih izvora, taj bi paket trebao biti dostupan korisnicima već kasnije ove godine i to na tržištima izvan SAD-a.

Budući da je ova vijest od objave ubrzo odjeknula na društvenim mrežama i u stranim medijima, o svemu su se oglasili i iz Spotifya.

„U Spotifyu neprestano smišljamo kako bismo poboljšali našu ponudu proizvoda i ponudili vrijednost korisnicima. Ali ne komentiramo nagađanja o mogućim novim značajkama i trenutno nemamo ništa novo za podijeliti“, navodi glasnogovornik tvrtke.

Spotify je, inače, još 2021. godine objavio da će prijeći na visokokvalitetni streaming. Tada su, podsjetimo, govorili da će isporučivati korisnicima glazbu u kvaliteti CD formata na sve korisničke uređaje i zvučnike s omogućenim Spotify Connectom.

U međuvremenu su konkurentski servisi, Amazon Music i Apple Music, počeli nuditi korisnicima visokokvalitetni streaming glazbe bez dodatnih troškova, a Spotify nikada nije ispunio ono što je i obećao.