Značajka praćenja cijena za Chrome na Androidu

Budući da mobilna inačica Chrome nema mogućnost dodavanja višestrukih ekstenzija za praćenje cijena poput desktop verzije, nova značajka može biti poprilično korisna

Matej Markovinović subota, 24. travnja 2021. u 10:10

Posljednja verzija Chromea na Androidu donosi novu značajku koja može upozoriti korisnike na pad cijena, prenosi SmartDroid.

Iako je značajka dostupna svim korisnicima Chromea 90, čini se da se nekima ipak ne prikazuje automatski, pa ju je moguće uključiti ručno. Kako prenosi Android Police, za aktivaciju je potrebno u adresnu traku upisati „chrome://flags/#enable-tab-grid-layout“ te otvoriti padajući izbornik označene postavke. Nakon toga, potrebno je kliknuti na „Enabled Price notifications“ te će značajka, nakon ponovnog otvaranja Chromea, postati dostupna za uključiti.

Nakon što se značajka aktivira, Chrome će automatski nadgledati otvorene kartice te će korisniku poslati obavijest ako dođe do pada cijene određenog proizvoda. Trenutno nije poznato na koji će način značajka funkcionirati, no pretpostavlja se da će moći promatrati jedino otvorene kartice, što se čini kao pomalo nezgrapno rješenje.