20. veljače uz nove Galaxy S mobitele stiže i savitljivi Galaxy Fold

Samsung je potvrdio kako će 20. veljače uz nove modele mobitela iz linije Galaxy S predstaviti i svoj prvi mobitel sa savitljivim zaslonom – Galaxy Fold

Stjepan Bilić utorak, 12. veljače 2019. u 06:00

O Samsungovom mobitelu sa savitljivim zaslonom već se dosta toga napisalo. Od prvih glasina kako Samsung uopće radi na jednom takvom uređaju do konkretnijih informacija kada je prošle godine uređaj prikazan uživo tijekom konferencije za developere i nedavno procurjelog videa u kojemu se na trenutak vidi mobitel sa savitljivim zaslonom.

Već mjesec dana se zna i službeni datum kada će Samsung predstaviti nove mobitele iz linije Galaxy S – 20. veljače. 2019. godine. No, sada je potvrđeno kako će tog datuma Samsung predstaviti i svoj prvi mobitel sa savitljivim zaslonom – Galaxy Fold.

Potvrda stiže od samog Samsunga koji je putem službenog Twitter profila odaslao tvit „The future of mobile will unfold on February 20, 2019.“ uz hashtag #SamsungEvent. Tvit je popraćen i prigodnim video u kojem se odmotava tekst “The Future Unfolds“.

Do sada smo imali prilike saznati kako će Galaxy Fold imati dva zaslona – jedan manji, dijagonale 4,58“ (1.960 x 480 točaka) te drugi, veći dijagonale 7,3“ (2.152 x 1.536 točaka). Veći zaslon će se od mogućih oštećenja štititi tako što će se mobitel preklapati prema unutra.

Za ostale specifikacije morat ćemo se strpjeti do 20. veljače, kada će Samsung konačno i odmotati Galaxy Fold.