Apple razmišlja o predstavljanju jeftinijeg 6,1-inčnog iPhonea

KGI-jev analitičar Ming-Chi Kuo predviđa kako će Apple iduće godine predstaviti tri različita modela iPhonea koji se nastavljaju na iPhone X, među njima i jeftiniji 6,1-inčni model s LCD zaslonom

Matija Pavlić srijeda, 15. studenog 2017. u 01:00

KGI i njihov analitičar Ming-Chi Kuo ponovno se bave Appleom i njegovim planovima vezanima za buduće iPhone. Kuo ističe kako će tvrtka iz Cupertina iduće godine predstaviti tri nova iPhonea.

Prvi model koji se spominje je 5,8-inčna inačica sadašnjeg iPhone X-a koja će zadržati OLED zaslon s tankim rubovima, kao i postojeću Face ID tehnologiju koja neće doživjeti veće izmjene. Također, tu su i dva nova iPhonea s 6,1 odnosno 6,5-inčnim zaslonom, što znači da bi se obitelj iPhone X uređaja iduće godine mogla sastojati od tri člana te da će 4,7-inčni model iPhonea biti napušten.

Kuo ističe kako će 6,1-inčni model s LCD zaslonom imati posebnu ulogu u Appleovim planovima, riječ je svojevrsnom financijski pristupačnijem izdanju iPhone X-a s cijenom od oko 649 dolara.

Veći 6,5-inčni model doći će s OLED zaslonom, s time da će oba spomenuta modela (6,1-inčni i 6,5-inčni) sadržavati TrueDepth kameru s Face ID sustavom. Je li Kuo bio u pravu, pokazat će se na jesen 2018. godine kada se očekuje Appleovo predstavljanje nove generacije iPhonea.