Dio značajki sa S20 serije počeo stizati na Galaxy S10 i Note10

Samsung je na pojedinim europskim tržištima počeo distribuciju One UI 2.1 sučelja kojim će na starije uređaje iz serija Galaxy S10 i Note10 donijeti par značajki koje trenutno imaju samo najnoviji Galaxy S20 uređaji

Stjepan Bilić srijeda, 25. ožujka 2020. u 22:42

Prije desetak dana pisali smo o tome kako Samsung namjerava korisničko sučelje One UI 2.1 donijeti i na starije uređaje, iz serija Galaxy S10 i S9 te Galaxy Note10 i Note9. Na dio navedenih uređaja ovih je dana obećana nadogradnja počela stizati, dakako riječ je o uređajima iz serija Galaxy S10 i Galaxy Note10.

Ovakav redoslijed ne treba nikoga čuditi, jer Samsung kod izdavanja nadogradnji za svoje telefone ide po principu od novijih modela prema starijim. Tako da će se korisnici Galaxy S9 i Galaxy Note9 uređaja još neko vrijeme morati strpjeti dok ista (ili slična) nadogradnja stigne i njima.

Prema izvoru nadogradnju na One UI 2.1 sučelje počeli su najprije dobivati korisnici iz Njemačke i Švicarske. Uz nadogradnju korisničkog sučelja stiže i par novih značajki koje su do sada bile ekskluziva za telefone iz serije Galaxy S20 te Googleov skup sigurnosnih zakrpi za travanj.

Na starije Galaxy S10 i Galaxy Note10 uređaje stižu značajke Single Take, poboljšani Night Mode (S10), Night Hyperlapse (S10 i Note10) i Pro Video. Ljubitelji selfija nakon nadogradnje svojih telefona moći će ubuduće selfije snimati u 4K kvaliteti i pri 60 fps.

Quick Share i Music Share
Quick Share i Music Share

Dodatno u paket novih mogućnosti Samsung je uključio i Quick Share i Music Share značajke čiji nazivi govore sami za sebe. Samsung je poboljšao i Gallery aplikaciju koja od sada ima dvije nove značajke – Clean View i Quick Crop.

Nadogradnja dolazi OTA putem, i ovisno o modelu telefona veličine je oko 1,5 GB. Stoga ako nemate flat mobilni Internet provjerite prije preuzimanja nadogradnje je li vam telefon spojen na Wi-Fi, u protivnom moguć je povećan telefonski račun.