Galaxy A6s će za Samsung proizvesti vanjska tvrtka

Novi Samsungov pametni telefon A6s prošao je kroz proces Wi-Fi certificiranja pri čemu je otkriveno kako će taj mobilni uređaj za Samsung proizvesti vanjska tvrtka Wingtech Group

Matija Pavlić utorak, 9. listopada 2018. u 02:04

Samsung već neko vrijeme priprema Galaxy A6s, pametni telefon s oznakom modela SM-G6200, koji je sad prošao i kroz proces Wi-Fi certificiranja od strane Wi-Fi Alliancea.

Ovaj proces certificiranja otkriva jednu novu informaciju o ovom uređaju, za Samsung će ga proizvesti vanjska tvrtka. U podacima uz certifikaciju uređaja u tom se smislu navodi Wingtech Group, tvrtka koja je poznata kao proizvođač uređaja za Xiaomi i neke druge tvrtke.

Samsung je sve dosad svoje uređaje proizvodio interno u svojim pogonima, što Galaxy A6s potencijalno čini prvim uređajem koji će za Samsung proizvesti vanjska tvrtka i to s ciljem smanjenja troškova i veće kompetitivnosti južnokorejske tvrtke u odnosu na se uspješniju kinesku konkurenciju.

Prema dostupnim glasinama, Galaxy A6s će imati 6-inčni Super AMOLED zaslon, Qualcommov Snapdragon 660 čip, 6 GB RAM-a, 64 ili 128 GB interne memorije, bateriju s kapacitetom od 3300 mAh te dvostruku stražnju kameru.