Google otkrio kada će iPhone dobiti podršku za RCS poruke

Google je u svojim promotivnim materijalima za aplikaciju Messages najavio da iPhone dobiva podršku za RCS već ove jeseni

Matej Markovinović subota, 30. ožujka 2024. u 17:00
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Apple je još u studenom prošle godine potvrdio da će iPhone 2024. dobiti podršku za RCS, noviji standard razmjene poruka kojeg koristi većina mobitela s Androidom. Iako je to razveselilo jedan dio korisnika koji to priželjkuju već godinama, tehnološki gigant iz Cupertina nije se više o tome oglasio.

No, Google je ovoga tjedna odlučio prekinuti šutnju te su u svojim promotivnim materijalima za aplikaciju Messages najavili da iPhone dobiva podršku za RCS ove jeseni, što odgovara razdoblju izlaska iOS-a 18.

„Apple je najavio da će uvesti RCS na jesen 2024. godine. Kada se to dogodi, iskustvo razmjenjivanja poruka bit će bolje za sve“, napisali su iz Googlea.

📷 Foto: Google
Foto: Google

Kao što smo još pisali prošlog studenog, RCS donosi mnoge značajke u stilu iMessagea za razmjenu poruka između iPhonea i mobitela s Androidom. To uključuje potvrde o pročitanoj poruci, indikatore tipkanja, slike i videozapise visoke kvalitete te još mnogo toga.

Appleova implementacija RCS-a također će omogućiti korisnicima da dijele svoju lokaciju s drugim ljudima unutar samog odjeljka za dopisivanje, a za razliku od običnog SMS-a, noviji standard može raditi i putem mobilnih podataka te Wi-Fi mreže.

Međutim, iz Applea su još prije istaknuli da će iMessage i dalje biti glavna platforma za razmjenu poruka između korisnika iPhonea. Prema njihovim riječima, RCS će postojati odvojeno te će samo zamijeniti SMS i MMS.