Google radi na sklopivom mobitelu od 1.800 dolara, evo kako će izgledati

Samsung Galaxy Z Fold 4 popularan je izbor među kupcima sklopivih mobitela, a već sljedeće godine konkurirat će mu i Google Pixel Fold

Matej Markovinović utorak, 15. studenog 2022. u 19:36
📷 Foto: Front Page Tech
Foto: Front Page Tech

Da Google radi na svom prvom sklopivom mobitelu, poznato je već nekoliko mjeseci.  Riječ je o, navodno, jednom od tvrtkinih „najtajnovitijih“ projekata ikada, koji bi trebao ugledati svjetlo dana u svibnju sljedeće godine na I/O konferenciji, zajedno s Pixel tabletom.

Prema renderima koje je objavio Front Page Tech, Pixel Fold dolazit će u Chalk (bijeloj) i Obsidian (crnoj) boji te će, sasvim očekivano, sličiti na Samsungov Z Fold s prepoznatljivom Pixel kamerom na leđima.

📷 Foto: Front Page Tech
Foto: Front Page Tech

Kako tvrdi jedan od leakera, Googleov sklopivi mobitel bit će poprilično težak te će koštati čak 1.799 dolara. Ostale specifikacije trenutno nisu poznate, no iz rendera se može vidjeti da će Pixel Fold imati dva zvučnika i čitač otiska prsta u gumbu za uključivanje i isključivanje mobitela. Nagađa se da će ga pogoniti nadolazeća generacija Tensor SoC-a.

Više informacija o Pixel Foldu bit će poznato u narednim mjesecima, no jedno je sigurno – Samsung Galaxy Z Fold 4 dobiva „opakog“ konkurenta.