Honor 70, nositelj EISA-ine Best Buy nagrade, predstavljen na IFA-i 2022

Jučerašnji prvi dan "prave" IFA-e, otvorene nakon dvogodišnje pauze u Berlinu, finiširan je spektakularnim predstavljanjem Honora 70 koji odmah stiže i na naše tržište...

Dragan Petric subota, 3. rujna 2022. u 10:53

Za početak priče o dolasku Honora 70 na europsko tržište - što uključuje i Hrvatsku - donosimo kratak citat kojeg je EISA objavila nagradivši prije nekoliko dana ovaj uređaj jednim od svojih najpoznatijih priznanja - Best Buy Smartphone:

"Honor 70 dorastao je izazovu da pruži korisnicima upravo ono što im je potrebno, ali po pristupačnoj cijeni – što je rijetko u klasi premium smartfona – i u tom procesu postao je najbolja kupovina sezone. Uz trostruku kameru sa širokim i ultraširokim kutom, kao i senzorom za dubinu, ovaj Android smartfon nudi najbolju kvalitetu fotografija u klasi, a opremljen je izvanrednim OLED ekranom od 6,67 inča (169 mm) i 120 herca, Qualcommovim procesorom Snapdragon SM7325-AE i baterijom od 4.800 mAh s brzim punjenjem. Dizajn se odlikuje modernim finišima i nježnim oblinama i nadmašuje svoju cjenovnu klasu. Ovo je izuzetno dostignuće iz Honora."

HONOR je tako predstavio tri nova proizvoda: HONOR 70, HONOR MagicBook 14 i HONOR Pad 8, prvi HONOR tablet dostupan izvan Kine. Sva tri proizvoda trebala bi stići na odabrana europska tržišta u narednim tjednima.

HONOR 70 najnoviji je uređaj N serije. Elegantni uređaj debitira sa Solo Cut načinom rada, koji korisnicima omogućuje istovremeno snimanje dva videozapisa, pri čemu jedan sadrži jednu temu, a drugi hvata cijelu grupu. 

Zahvaljujući snažnoj dvostrukoj glavnoj kameri koja se sastoji od glavne kamere super senzora od 54 MP s velikim 1/1,49-inčnim IMX800 senzorom i ultraširokokutnom i makro kamerom od 50 MP videozapisi mogu biti atraktivniji. Novi smartfon pokreće Qualcomm Snapdragon 778G Plus 5G i podržava GPU Turbo X i OS Turbo X. HONOR 70 prvi je smartfon serije HONOR N koji pokreće najnoviji HONOR Magic UI 6.1 baziran na Androidu 12.

HONOR 70 već je dostupan u Hrvatskoj, a preporučena maloprodajna cijena za model HONOR 70 8gb 128gb je 4099 kn, a verzija 8gb 256gb 4499 kn.

S OS Turbo prvi put u povijesti na HONOR prijenosnom računalu, HONOR MagicBook 14 pruža značajno poboljšanje u trajanju baterije i do 20,8% bolju učinkovitost snage u usporedbi s prethodnikom. Prijenosno računalo pokreće Intel Core i5-12500H procesor 12. generacije.

S baterijom od 75 W HONOR MagicBook 14 pruža do 17 sati trajanja u stanju pripravnosti i podržava brzo punjenje kako bi se osiguralo do 3,5 sata neprekidnog rada pri pokretanju softvera za produktivnost nakon samo 15 minuta punjenja.

Tablet HONOR Pad 8 kombinira 12-inčni 2K HONOR FullView zaslon s omjerom zaslona i tijela od 87 posto i podržava rezoluciju od 2000x1200 piksela i milijardu boja s osam ugrađenih zvučnika za pružanje imerzivnih multimedijskih iskustava u pokretu. Sa sustavom HONOR Magic UI 6.1 i Google Play servisima, HONOR Pad 8 ima bateriju kapaciteta 7250 mAh za cjelodnevno povezivanje, omogućujući korisnicima da ostanu povezani u svakom trenutku.

HONOR je također predstavio MagicOS 7.0, novi OS  koji se temelji na Androidu, kao i na PC i IoT operativnim sustavima, tako da se uređaji s različitim OS-om mogu povezati s MagicOS uređajima na razini sustava.  Uz nove promjene korisničkog sučelja, MagicOS 7.0 omogućit  će korisnicima upravljanje HONOR prijenosnim računalom, smartfonom i tabletom s pomoću jedne tipkovnice i miša.  Ovom značajkom korisnici mogu nesmetano povlačiti datoteke preko raznih uređaja, kao i upisati tekst u pametni telefon ili tablet pomoću tipkovnice prijenosnog računala. MagicOS 7.0 bit će službeno objavljen u četvrtom tromjesečju 2022.

HONOR je objavio i da se pridružio raznim IoT konzorcijima, uključujući Matter i Ola, pomažući u formuliranju zajedničkih industrijskih standarda koji promiču otvorenu suradnju. Osim toga, nova HONOR Developers Service Platforma pružit će izravnu podršku i usluge programerima. Među brojnim dostupnim uslugama, programeri mogu poslati svoje aplikacije u App Market i Game Center putem platforme.  Također će programerima pružiti pristup različitim mogućnostima sustava kako bi u budućnosti razvili značajke na različitim uređajima za korisnike HONOR uređaja.