Honor donosi 5G podršku na smartphone iz X, V i Play serija

Honor će se aktivno uključiti na tržište 5G smartphonea pa se ističe da će svi nadolazeći Honor modeli iz Play, V i X serija koji pripadaju različitim cjenovnim segmentima imati podršku za 5G mreže

Matija Pavlić petak, 29. studenog 2019. u 22:01

Tvrtka Honor namjerava predstaviti veći broj mobilnih uređaja koji sadrže podršku za 5G mobilne mreže. Honorov predsjednik, George Zhao, je u sklopu predstavljanja nove Honor V30 serije pametnih telefona otkrio i buduću strategiju tvrtku što se tiče predstavljanja novih modela pametnih telefona.

Podrška za nove 5G mreže trebala bi biti prisutna u svim budućim Honorovim pametnim telefona iz serija Play, V i X. Upravo novi Honor V30 i Honor V30 Pro prvi donose podršku za 5G mreže putem Kirin 990 čip s vanjskim Balong 5G modemom (u slučaju osnovnog V30 modela), odnosno drugom varijantom Kirin 990 čipa s integriranom 5G podrškom (u slučaju V30 Pro).

Oba uređaja potpadaju pod segment uređaja s cijenom između oko 390 do oko 580 eura. Predsjednik Honora najavljuje i mobilne uređaje u nižem cjenovnom segmentu od maksimalno 260 eura koji bi također trebali imati 5G podršku, a isto bi trebali imati i mobilni uređaji u segmentu između 130 i 190 eura.