HONOR Magic5 Pro na 1. mjestu DXOMARK-ove ljestvice kamera i zaslona

Tek predstavljeni mobitel iz ponude HONORa zauzeo je čelno mjesto globalne DXOMARK-ove ljestvice kad je riječ o kvaliteti kamera i zaslona

Bug.hr srijeda, 1. ožujka 2023. u 21:43

Tehnološki brand HONOR u ponedjeljak je na Mobile World Congressu u Barceloni predstavio svoj najnoviji flagship pametni telefon HONOR Magic5 Pro. Taj je uređaj već sada zauzeo prvo mjesto na DXOMARK-ovoj globalnoj ljestvici kamera i zaslona, objavljeno je danas.

Prvi u dvije kategorije

DXOMARK je objavio detaljne rezultate testiranja kamere i zaslona telefona. U usporedbi sa Samsung Galaxy S23 Ultra, test pokazuje da HONOR Magic5 Pro ima odlične fotografske mogućnosti, posebno kod zumiranja, koje je znatno poboljšano te prikazuje mnogo više detalja u srednjem rasponu žarišne duljine.

Rigorozno testiranje obuhvatilo je nekoliko kategorija, uključujući načine rada kamere Photo, Bokeh, Zoom, Video i Preview, a u njima je novi HONOR model zaslužio ocjenu 152. To ga je trenutačno postavilo na sami svjetski vrh. "Magic5 Pro posebno je zasjao u korištenju u svrhe fotografiranja 'prijatelja i obitelji', gdje je korištenjem većih brzina zatvarača zamrznuo subjekte u pokretu, pritom bilježeći izvrsne detalje uz zadržavanje niskih razina šuma", kaže DXOMARK u svojoj recenziji.

HONOR Magic5 Pro ima snažnu kombinaciju trostruke glavne kamere koja se sastoji od 50MP širokokutne kamere, 50MP ultra širokokutne kamere i 50MP telefoto kamere.

Kad je riječ o zaslonu novopredstavljenog flagship pametnog telefona HONOR Magic5 Pro, on je također pronašao svoj put do vrha ljestvice, "zahvaljujući svojim dobro zaokruženim i konzistentnim performansama u svim ključnim atributima", piše DXOMARK. Prema ovom standardiziranom testu, uređaj je pokazao izvrsne ukupne performanse zaslona, dostigavši 1. mjesto ljestvici zaslona pametnih telefona s najboljim rezultatom od 151.