Huawei lansirao Mate 50 Pro: Prvi smartphone s fizički prilagodljivim otvorom blende

Revolucija u svijetu mobilne tehnolgije: Huawei predstavio prvi na svijetu pametni telefon s fizički prilagodljivim otvorom blende s 10 razina

Huawei subota, 1. listopada 2022. u 10:00

Tijekom jučerašnjeg velikog eventa u svečanom ambijentu Belexpocentra u Beogradu, Huawei je regionalno lansirao veliki izbor novih proizvoda, uključujući Mate 50 Pro, vrhunski pametni telefon s prvom u svijetu kamerom s fizički prilagodljivim otvorom blende s 10 razina i pametne telefone nova 10 serije elegantnog dizajna i inovativne prednje kamere od 60 MP. Tehnološki div je predstavio i  Huawei FreeBuds SE, slušalice kristalno čistog zvuka i pametni sat modernog dizajna, Watch GT 3 SE. Uz pametne uređaje, predstavljena su i poboljšanja te novosti vezane za popularnu trgovinu aplikacija, AppGallery.

Na predstavljanju su se okupili brojni regionalni mediji i poznate ličnosti, a okupljenima se obratio William Tian, direktor Huawei Consumer Business Groupe za Europu.

Huawei Mate 50 Pro – impresivan flagship revolucionarne kamere i snažne baterije

Novi Mate 50 Pro vrhunac je inovacija Mate serije i Huaweijev najmoćniji flagship. Dolazi s vodećom tehnologijom u industriji mobilne fotografije, sveukupne izvedbe i elegantnog dizajna. Mate 50 Pro ima vrhunsku kameru od 50 MP te fizički prilagodljiv otvor blende podesiv na 10 razina. Uređaj donosi ključna poboljšanja optičkog sustava, mehaničke strukture, tehnologije snimanja i obrade slike. Osim inovacija po pitanju kamere, Mate 50 Pro podiže ljestvicu i kod upotrebe baterije kroz značajku SuperEnergy Boosting.

Nesvakidašnja narančasta verzija modela Huawei Mate 50 Pro predstavljena je kao prvi telefon s Kunlun staklom zaslona, čime je Huawei ponovno dokazao svoju predanost inovacijama materijala izrade i stalnom podizanju ljestvice oko izdržljivosti hardvera pametnih uređaja. Zahvaljujući novom Mate 50 Pro, svi foto entuzijasti moći će snimiti besprijekorne portrete sa savršenim tonovima kože, teksturom i prekrasnim bokeh efektom, očaravajuće i živopisne krajolike, veličanstvene makro snimke s oštrim prednjim planom i prirodno zamućenom pozadinom te izvrsne fotografije pri slabom osvjetljenju.

Tako su i na samom eventu, svi prisutni imali priliku vidjeti izložene fotografije napravljene s Mate 50 Pro kamerom i uvjeriti se u njihovu kvalitetu. Uz to, posjetitelji su i sami imali priliku doživjeti iskustvo fotografiranja Mate 50 Pro pametnim telefonom i isprobati funkcije stražnje kamere od 50 MP uz funkcije poput zumiranja ili fokusa na objekt.

Huawei nova 10 serija – moderan dizajn, snažna prednja kamera od 60 MP i napredni SuperCharge način rada

Modeli nova 10 i nova 10 Pro nastavljaju predvoditi u inovacijama tehnologije prednje kamere za mobitele. Oba modela nova 10 serije mijenjaju tradicionalni pristup mobilnoj fotografiji s impresivnom ultra širokokutnom prednjom kamerom od 60MP koja može snimati 4K videozapise. Oba uređaja donose mnoštvo impresivnih specifikacija, uključujući stražnju kameru od 50 MP s naprednom obradom slike, visokim stopama osvježavanja zaslona i mogućnošću brzog punjenja. Sve fenomenalne funkcije prednje kamere od 60 MP uzvanici su mogli isprobati u posebno kreiranom selfie korneru, gdje su uz opcije brzog fokusiranja i naprednog zumiranja mogli provjeriti zašto je prednja kamera nova 10 serije jedna od najinovativnijih selfie kamera na tržištu.

Huawei Mobile Services i AppGallery donose sve tražene naslove za ultimativno korisničko zadovoljstvo

Na događaju je predstavljena proširena ponuda aplikacija, koja je dokaz Huaweijeve misije pružanja najrelevantnijih i najpotrebnijih aplikacija svojim korisnicima. Sistemi su poboljšani te je rad aplikacija mnogo brži i bolji. AppGallery, globalna platforma za distribuciju aplikacija, koja sada ima 580 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika, od kojih se preko 45 milijuna nalazi u Europi, može se pohvaliti rastom broja aplikacija od 147% u odnosu na proteklih 18 mjeseci, s više od 5,5 milijuna registriranih programera koji neprestano rade na njenom razvoju. A tu je i trgovina aplikacija treće strane pod nazivom Gspace, koja može pomoći korisnicima u pretrazi i pristupu svim popularnim Googleovim aplikacijama i uslugama, kao što su Google karte, YouTube i milijuni drugih kvalitetnih aplikacija. S korisničkim iskustvom kao prioritetom, AppGallery je jednostavan za korištenje i dolazi s nizom vrhunskih aplikacija i ponuda, a osim na pametnom telefonu, može se koristiti i u kombinaciji s Huawei osobnim računalima, pametnim satovima, i tabletima.

Dostupnost i cijene uređaja

Sve informacije o dostupnosti i početku prodaje predstavljenih uređaja, kao i njihovoj preporučenoj maloprodajnoj cijeni možete pratiti na web stranici brenda.