Huawei P40 Pro imat će periskopsku kameru s 10x optičkim uvećanjem

Ming-Chi Kuo, analitičar koji se većinom bavi Appleom ovog se puta upustio u prognoze oko Huaweijevog telefona P40 Pro za kojeg tvrdi da će imati periskopsku kameru s 10x optičkim uvećanjem

Stjepan Bilić nedjelja, 22. prosinca 2019. u 06:00

Početkom iduće godine Huawei bi trebao predstaviti novu seriju pametnih telefona – P40. Za očekivati je kako će nova serija biti bolja od prošle u svemu osim u softveru. Naime, telefoni P40 i P40 Pro zbog američkih sankcija neće imati podršku za GMS servise, no imat će podršku za HMS servise kojima će Huawei pokušati zasjeniti, a s vremenom i pobijediti Google.

Nedavno smo imali prilike vidjeti prve CAD rendere koji su nam otkrili kakav bi dizajn nova serija mogla imati. Sada nam pak stižu prognoze vezano uz jednu od kamera koje će imati snažniji P40 Pro model (na uvodnoj fotografiji je P30 Pro). Za njih je zaslužan Ming-Chi Kuo, analitičar koji se većinom bavi Appleom i njegovim uređajima, ali ovog puta je odlučio proširiti područje svog djelovanja i na Huawei.

Prema Kuou, Huawei P40 Pro dobit će između ostalog i periskopsku kameru koja će imati 10x optičko uvećanje. Ako se prognoza pokaže točnom, P40 pro bit će prvi telefon s 10x optičkim uvećanjem na svijetu. Usporedbe radi, P30 Pro koji je predstavljen ove godine također ima periskopsku kameru s optičkim uvećanjem, ali duplo manjim – od 5x.

Kuo navodi kako će razlučivost periskopske kamere biti 8 MP te kako će imati otvor blende f/4.0. Ovogodišnji P30 nije imao periskopsku kameru, ali će stoga P40 imati. Prema Kuou i ona će imati optičko uvećanje, ali od samo 5x. Kuo ne spominje hoće li P40 imati istu periskopsku kameru kao i P40 Pro, ili će P40 naslijediti periskopsku kameru od prošlogodišnjeg P30 Pro modela.