Ice universe trola proizvođače, ali i kupce mobitela

Ice universe “kreirao je“ univerzalni uređaj kojim je objedinio sve stare i sve nove trendove u jedan, univerzalni mobitel koji ima sve, od probušenog zaslona, skočnih kamera do fizičke tipkovnice

Stjepan Bilić srijeda, 10. travnja 2019. u 01:01

Čini se kako su proizvođači mobitela izmislili sve što se izmisliti dalo, te sada kreće doba izmišljanja tople vode. Da bi im koliko-toliko olakšao posao poznati leaker Ice universe kreirao je univerzalni uređaj kojim je objedinio sve stare i sve nove trendove u jedan, univerzalni mobitel koji ima sve.

Naime, otkako su mobiteli dobili prve kamere, proizvođači istih su svake godine morali dodavati nove mogućnosti – sve brže procesore, sve više memorije, podatkovnog prostora, sve veće ekrane i sve veći broj kamera. Tako smo polako stigli do mobitela s pet i više kamera, s više zaslona od kojih su neki čak i savitljivi dok je količina radne i podatkovne memorije u nekim je slučajevima prestigla stolna i prijenosna računala.

Ice universe je stoga kako smo već naveli – osmislio univerzalni mobitel koji bi trebao zadovoljiti sve buduće kupce. Ako pogledate render iz priloga primijetit ćete kako kako Iceov univerzalac ima zakrivljeni zaslon sa više različitih notcheva – uglati, kapljičasti te u obliku rupe. Jedino su kratkih rukava ostali ljubitelji „V“ i „U“ izreza, no treba nešto ostaviti i za model za 2020. Da bi zadovoljio pobornike skenera otisaka prstiju dodao ih je čak tri – standardni koji se nalazi unutar Home tipke te dva (optički i ultrazvučni) in-display skenera.

Kako kamera nikad dosta – Iceov univerzalac je dobio popriličan broj kamera koje su strateški razmješteni po gornjem dijelu uređaja. Dio kamera je na starom mjestu (iznad zaslona i pored zvučnika) dok je dio kamera smješten u slideru koji je dobio i vlastitu pop-up kameru. Slider dosta podsjeća na onaj koji se dovodi u vezu s Galaxyjem A90, a koji sadrži rotacione kamere.

Naravno, ni jedan dobar mobitel ne može proći bez prave, fizičke tipkovnice, pa je i ovaj model dobio jednu takvu, i to navodno najbolju moguću – BlackBerryjevu. Koliko god se Iceov tvit činio kao šala, u jednu je ruku i iskreni komentar trenutnog stanja – proizvođači mobitela sa svakim novim modelom idu iz jedne krajnosti u drugu, a kupci sa svakim novim modelom zahtijevaju sve više i više.