iPhone 12 Pro Max na renderima s manjim notchom

Na Internetu su se pojavili renderi koji otkrivaju kako će iPhone 12 Pro Max na tržište stići s manjim notchom, ravnim rubovima oko zaslona i četverostrukom stražnjom kamerom

Matija Pavlić subota, 18. travnja 2020. u 07:00

Nakon službenog online predstavljanja iPhone SE (2020) pametnog telefona polako se intenzivira količina informacija vezana za budući vrh Appleove ponude što se tiče iPhonea.

Max Weinbach s XDA Developersa putem svojeg Twitter računa donosi rendere (70% zgotovljeni) budućeg iPhone 12 Pro Max modela, a YouTube kanal EverythingApplePro je na osnovu njih napravio poseban video kojeg možete vidjeti u sklopu ovog teksta.

Najveću pozornost na novom telefonu izaziva uvelike smanjeni notch (no u usporedbi s OnePlus 6 telefonom još uvijek veći) što je bila želja mnogobrojnih korisnika, ali i ravni rubovi oko zaslona za razliku od dosadašnjih zakrivljenih (u ovom slučaju spominje se 6,7-inčni zaslon).

Iz jedne od objavljenih fotografija vidljivo je kako će iPhone 12 Pro Max biti tanji od svog prethodnika, 7,39 milimetara umjesto 8,10 s iPhone 11 Pro Maxa. Modul kamere bit će izbočen 1,26 milimetara, umjesto dosadašnjih 1,21 milimetar, a ističe se i povećanje samog modula čija širina sada iznosi 31,75 milimetara u odnosu na dosadašnjih 26,87 milimetara.

Što se tiče modula kamera sa stražnje strane bi trebala biti prisutna četiri modula od kojih će jedan biti LiDAR skener, no točno pozicioniranje je zasad pod upitnikom s obzirom da renderi kako je već rečeno predstavljaju 70% konačnog izgleda telefona i upravo bi stražnja kamera mogla doživjeti vizualnu promjenu do službenog predstavljanja.

I zvučnici će doživjeti redizajn uz 10 do 15-postotno povećanje glasnoće. Render otkriva i jednu od boja pa će se iPhone 12 Pro Max naći i u Blue Navy izdanju koje bi trebalo zamijeniti Midnight Green boju (uz novu boju u planu su i standardne Space Gray, Gold i Silver inačice). Unatoč nekim glasinama i iPhone 12 Pro Max zadržava poznati Lightning priključak, a vidljiv je i manji Smart Connector za dodatke po uzoru na iPad.