Lenovo Z6 s 6,39-inčnim OLED zaslonom koji sadrži senzor otisaka prstiju

Pametni telefon Lenovo Z6 na tržište stiže s 6,39-inčnim OLED zaslonom s integriranim senzorom otisaka prstiju, podrškom za HDR10, svjetlinom od 600 nita te podrškom za DCI-P3 spektar boja

Matija Pavlić subota, 29. lipnja 2019. u 06:30

Informacije o novom Z6 pametnom telefonu tvrtke Lenovo sve su češće. Prije nekoliko dana postale su dostupne informacije o bateriji i autonomiji ovog uređaja a sada stižu informacije o zaslonu koje iznosi potpredsjednik tvrtke Lenovo, Chang Cheng.

On navodi kako će Lenovo Z6 na tržište stići s 6,39-inčnim OLED zaslonom koji sadrži mali notch. Omjer između kućišta i zaslona iznosi 93,1%, postoji podrška za HDR10 i DCI-P3 spektar boja, svjetlina iznosi 600 nita, dok frekvencija osvježavanja zaslona iznosi 120 Hz.

Vrijedi istaknuti i senzor otisaka prstiju šeste generacije smješten ispod zaslona pomoću kojeg je moguće odblokirati uređaj za 0,13 sekundi (prema navodima tvrtke).

Tehnologija De-mura pobrinut će se za razliku u svjetlini za svaki piksel na zaslonu što će u konačnici osigurati uniformnost što se tiče prikaza boja i svjetline. Za zaštitu zaslona implementirana je Corning Gorilla Glass zaštita zasad nespecificirane generacije.

Što se tiče ostalih informacije od ranije je poznato kako će Lenovo Z6 doći sa Snapdragon 730 čipom, 8 GB RAM-a, 16-megapikselnom selfie kamerom te trostrukom stražnjom kamerom (primarni 24-megapikselni Sony IMX576 senzor, 8-megapikselni telephoto senzor i 5-megapikselni senzor).