LG V30 u limitiranom Signature Edition izdanju

LG je u kolovozu 2017. godine predstavio svoj flagship mobitel – V30, a sada krajem iste godine stiglo je i limitirano Signature Edition izdanje s kućištem od cirkonija i keramike

Stjepan Bilić ponedjeljak, 11. prosinca 2017. u 09:02

Zadnjeg dana mjeseca kolovoza i netom prije početka ovogodišnjeg IFA sajma LG je predstavio svoj najnoviji flagship mobitel – V30. Četiri mjeseca kasnije ovaj južnokorejski proizvođač je odlučio za domaće tržište izraditi i limitiranu seriju – Signature Edition koja stiže u samo 300 primjeraka.

Glavne značajke su ostale identične „običnom“, V30 modelu. Zaslon je i dalje 6-inčni rezolucije 2.880 x 1.440 točaka. Mobitel se i dalje temelji na Snapdragonu 835 i dalje ima dvije stražnje kamere od 16 MP i 13 MP te jednu prednju, od 5 MP.

No, Signature Edition model dobio je nadogradnju u vidu radne i podatkovne memorije, novog softvera te novog kućišta. Radna memorija je povećana sa 4 GB na 6 GB dok je podatkovni prostor povećan na 256 GB. Softversko osvježenje stiže u vidu najnovije inačice Androida – Orea.

Najveća razlika primijeti se na kućištu, koji više nije izrađen od aluminija već od materijala Zirconium Ceramic (Cirkonij i Keramika). Cirkonij je metal koji je otporan na abraziju i hrđanje te nije toksičan. Preko njega se nalazi keramika koja predstavlja dodatni sloj prestiža u odnosu na standardni model.

Sa stražnje strane kućišta izostavljeni su bilo kakvi uzorci te se nalazi samo natpis „LG SIGNATURE EDITION“. Kako bi se još malo pridodalo ekskluzivnosti LG će na svaki primjerak laserom ugravirati i ime kupca. Mobitel će biti dostupan u dvije boje – bijeloj i crnoj.

Sve ovo ima i svoju cijenu – oko 1.820 USD. Čak i da skupite traženi iznos nećete lako doći u posjed ovom mobitelu, a razlog tomu je što je LG odlučio proizvesti samo 300 primjeraka i svi su namijenjeni južnokorejskom tržištu.