Moto G8 Power Lite stiže sredinom travnja

Na tržištu bi se uskoro trebao pojaviti novi član obitelji Moto G8 – telefon naziva Moto 8G Lite čije su se specifikacije i renderi ovih dana pojavili na stranicama talijanskog Amazona

Stjepan Bilić petak, 27. ožujka 2020. u 19:22

Da Motorola priprema novi telefon iz serije Moto G8 saznalo se još početkom mjeseca. Naime tada su se pojavili prvi renderi i dio specifikacija za telefon Moto G8 Power Lite. Sada su pak procurili dodatni renderi i detaljnije specifikacije zahvaljujući talijanskom Amazonu koji ih je ranije objavio na svojim internetskim stranicama.

Moto G8 Power Lite temeljit će se na Mediatekovom Helio P35 čipu. Usporedbe radi, Moto G8 Power ima moćniji čip - Qualcommov Snapdragon 665. Lite model je u odnosu na Moto G8 Power dobio par slabijih specifikacija što je i bilo za očekivati shodno njegovom nazivu.

Za početak, količina interne memorije je prepolovljena pa Moto G8 Power Lite umjesto 128 GB ima 64 GB interne memorije. To ne bi trebao biti preveliki problem, jer je zadržana podrška za memorijske kartice (microSD) pa je podatkovni prostor moguće naknadno proširiti, ako se za tim pokaže potreba. Količina radne memorije je ostala ista – 4 GB.

Zatim izbačen je NFC što znači kako se ovaj telefon neće moći koristiti za beskontaktno plaćanje u trgovinama. Zatim tehnologija punjenja baterije je sporija, 10W, umjesto 18W koju ima Moto G8 Power. No srećom, kapacitet baterije je ostao isti – 5.000 mAh. Budući da je Lite model dobio slabiji čip i slabiji zaslon može se očekivati i nešto bolje vrijeme autonomije.

Inače, što se zaslona tiče isti je starijeg tipa. Umjesto punch-holea, ima notch u obliku kapljice vode. Iako je po dijagonali nešto veći (6,5“) razlučivost mu je manja (1.600 x 720 točaka) nego što je to slučaj sa zaslonom na G8 Power (6,3“ i 2.400 x 1.080 točaka). Čini se kako Motorola nije radila nikakve promjene po pitanu kamera. Na stražnjoj strani ih je i dalje četiri i to u istoj konfiguraciji kavu ima i Moto G8 Power – 16 MP + 8 MP + 8 MP + 2 MP te jedna selfie kamera od 16 MP.

Prema podatcima na stranicama talijanskog Amazona Moto G8 Power Lite na tržište stiže 15. travnja 2020. godine po cijeni od 189,99 eura.