OnePlus 6T bit će predstavljen 30. listopada

Iako se smatralo kako će OnePlus 6T svjetlo dana ugledati 17. listopada, u konačnici će stići ipak nešto kasnije – 30. listopada

Stjepan Bilić utorak, 9. listopada 2018. u 06:00

OnePlus ima običaj dvaput godišnje predstavljati nove mobitele – sredinom i krajem godine. Sredinom svibnja stigao je OnePlus 6 model, a sada za koji tjedan stići će i njegov nasljednik OnePlus 6T.

Prema dosadašnjim glasinama OnePlus 6T je trebao biti predstavljen 17. listopada, no stići će nešto kasnije. Proizvođač je najavio službeni event za sami kraj mjeseca – 30. listopada čime je postao još jedan od mnogih koji su odabrali listopad za predstavljanje novih modela.

Podsjetimo, LG je 4. listopada predstavio V40 ThinQ, Google će Pixele 3 i 3 XL predstaviti sutra, 9. listopada, a dan kasnije, 10. listopada Razer će predstaviti Razer Phone 2. Kojih tjedan dana kasnije, 16. listopada bit će predstavljeni i Huaweijevi novi modeli iz serije Mate 20.

OnePlus je igrao na sigurno i rezervirao predzadnji dan u mjesecu za predstavljanje novog killera flagsipa. Geslo događaja na kojemu će biti predstavljen OnePlus 6T glasi „Unlock The Speed“, što najvjerojatnije znači kako se OnePlus osim na nove mogućnosti bazirao i na peglanje performansi.

Podsjetimo, OnePLus 6T trebao bi stići sa 6,4-inčnim AMOLED zaslonom, sa 6 GB i 8 GB RAM-a te sa 64 GB, 128 GB i 256 GB interne memorije. Također bi trebao imati skener otiska prsta ispod zaslona kao i tri kamere sa stražnje strane (20 MP i 12 MP) od čega bi jedna trebala biti TOF 3D.

Nažalost, sa 6T modelom OnePlus ukida i 3,5-milimetarski audio port. Očekivana početna cijena je oko 570 USD, a hoće li tomu stvarno tako i biti, saznat ćemo 30. listopada. Predstavljanje novog killera bit će moguće pratiti uživo putem OnePlusovog YouTube kanala.

NADOPUNA: The Verge je u međuvremenu doznao kako će OnePlus 6T biti dostupan za kupnju od 6.11.2018. godine.