OnePlus donosi "nestajuće kamere" sa stražnje strane mobitela

Kineski proizvođač na CES-u će predstaviti koncept mobitela na kojem su leće stražnjih kamera sakrivene ispod stakla koje mijenja boju i tako ih čini nevidljivima

Sandro Vrbanus subota, 4. siječnja 2020. u 06:30

Nemali broj korisnika i recenzenata mobitela današnjim flagship modelima gotovo svih proizvođača, od Applea, Samsunga, pa na dalje, zamjera prilično neuglednu stražnju stranu njihovih uređaja. Na nju se tradicionalno smještaju glavne kamere, kojih je na modernim mobitelima sve više – a velik broj odvojenih leća još gotovo nitko nije uspio učiniti vizualno atraktivnim. U koštac s tim problemom uhvatio se kineski OnePlus, koji će rezultate svojeg rada predstaviti na nadolazećem CES-u.

Prvu najavu nove tehnologije prikazali su danas na društvenim mrežama, objavivši kratki "teaser" video do sada neviđenog koncepta sakrivanja stražnjih kamera.

Na njemu je vidljiv novi OnePlusov mobilni uređaj koji sa stražnje strane ima postavljene tri kamere i bljeskalicu u vertikalnom rasporedu. Sva ova četiri otvora prekrivena su, kažu, revolucionarnim rješenjem u obliku stakla koje mijenja boju na zahtjev.

Kada se kamere ne koriste, staklo koje ih prekriva je crno i tako ih čini nevidljivima. Kada, pak, se kamere uključe, ovo bi staklo trebalo postati prozirno i omogućiti normalno fotografiranje i snimanje. Sve ovo ostvareno je, dakle, bez pomičnih dijelova koji sakrivaju leće, ali i bez neugledne "grbe" u koju su one smještene.

Ime posudili od – Rimca?

Ovaj će koncept biti predstavljen na CES-u. Kao marketinški slogan OnePlus je objavio krilaticu "alternativni dizajn, alternativna budućnost", a naziv uređaja na kojem će se prikazati mogućnosti nestajanja kamere nazvan je, zanimljivo, OnePlus Concept One. Što će na to reći u Rimac Automobilima?