OnePlusov prvi sklopivi mobitel stiže na tržište već ove godine

Na MWC-u u Barceloni potvrđeno je da će OnePlusov prvi sklopivi mobitel izaći ne tržište u drugoj polovici ove godine. Prema navodima predsjednika tvrtke, taj će se mobitel visoko pozicionirati u njihovom portfelju

Matej Markovinović srijeda, 1. ožujka 2023. u 12:05
Oppo Find N.  📷 Foto: Unsplash, Amanz
Oppo Find N. Foto: Unsplash, Amanz

Predsjednik i operativni direktor OnePlusa, Kinder Liu, potvrdio je na MWC-u u Barceloni da njihov prvi sklopivi mobitel stiže na tržište već u drugoj polovici 2023. godine.

„Predstavit ćemo naš sklopivi mobitel u drugoj polovici ove godine. To će biti vodeći telefon među ostalim visoko pozicioniranim proizvodima u našem portfelju. Taj uređaj je razlog zašto u proteklih nekoliko godina nismo predstavili nijedan sklopivi mobitel. Želimo napraviti onaj najbolji“, rekao je Liu za TechCrunch.

Liu je, naime, rekao da će njihov sklopiti mobitel imati „formu knjige“, odnosno da će biti napravljen u stilu Samsungovog Z Folda. Na konferenciji za novinare na MWC-u, istaknuo je kako će biti na samom vrhu današnjeg tržišta sklopivih mobitela, u smislu industrijskog dizajna, mehaničke tehnologije i drugih aspekata.

Trenutno nije poznato kako će OnePlusov prvi sklopivi mobitel izgledati. Nagađa se da bi moglo biti riječ o modificiranoj i rebrendiranoj verziji Find N2 modela, kojeg je Oppo predstavio u Kini krajem prošle godine.