Pete Lau potvrdio SD865, UFS 3.0 i LPDDR5 za OnePlus 8

CEO tvrtke OnePlus, Pete Lau, potvrdio je neke od glavnih komponenti serije OnePlus 8 – procesor Snapdragon 865 te memorije UFS 3.0 i LPDDR5

Stjepan Bilić srijeda, 1. travnja 2020. u 12:29

Kroz dva tjedna OnePlus će predstaviti novu seriju pametnih telefona – OnePlus 8. Iako se isprava smatralo kako će to biti 15. travnja, po novome bit će dan ranije, 14. travnja 2020. godine. Za sada se zna kako će navedenog datuma zasigurno biti predstavljena dva model OnePlus 8 i OnePlus 8 Pro. Treći model unutar serije, OnePlus Z, o kojem smo do sada izvještavali kao o Lite modelu.

Iako o navedeni telefoni tek trebaju biti predstavljeni o njima se već neko vrijeme zna gotovo sve, jer su razni leakeri marljivo tokom prošlih tjedana i mjeseci neumorno objavljivali sve što su doznali. No treba imati na umu kako su to sve neslužbene informacije koje se na kraju i ne moraju pokazati točnima.

Ovog puta stižu tri provjerene, jer je iste objavio prvi čovjek tvrtke (CEO) Pete Lau na službenom forumu tvrtke. Kako se i pretpostavljalo, a sada se sa sigurnošću zna cijela OnePlus 8 serija temeljit će se na Qualcommovom Snapdragonu 865. Zahvaljujući tome nova serija odlikovat će se 25% boljim CPU i GPU performansama u odnosu na prošlu, OnePlus 7, seriju. Isto tako i energetska potrošnja će biti manja, također za 25%, što znači kako možemo očekivati i nešto bolju autonomiju uređaja.

Za novu OnePlus 8 seriju proizvođač je odabrao također novu LPDDR5 memoriju koja je osjetno brža u odnosu na LPDDR4X koji se koristi u OnePlus 7T Pro modelu. U idealnim uvjetima maksimalna brzina LPDDR5 memorije je 6.400 Mbps, a LPDDR4X 4.266 Mbps.

Za pohranu podataka OnePlus se odlučio za UFS 3.0 memoriju koja bi trebala osigurati visoke performanse prilikom čitanja i zapisivanja podataka, do 1.700 MB/s. Lau je također najavio i dvije nove značajke – Turbo Write i Host Performance Booster koje će dodatno poboljšati performanse u radu s podatcima. Pete Lau je istakao kako su se sa serijom OnePlus 8 fokusirali i na optimizaciju softvera te na uključivanje samo onih funkcija od kojih će njihovi korisnici imati i značajniju korist. U prilogu možete vidjeti službene rendre koji su ovih dana također pronašli put do Interneta.