OnePlus 8 serija bit će predstavljena 15. travnja

OnePlus će svoju novu seriju pametnih telefona – OnePlus 8 službeno predstaviti sredinom idućeg mjeseca, razlog kašnjenju je smanjeni rad tvornica u Kini zbog koronavirusa

Stjepan Bilić nedjelja, 15. ožujka 2020. u 06:30

OnePlus je prvotno sredinom ovog mjeseca trebao predstaviti novu seriju pametnih telefona – OnePlus 8. No, zbog kašnjenja u razvoju uređaja, za što je glavni krivac koronavirus zbog kojeg su pojedine tvornice u Kini zatvorene, nova serija će biti predstavljena mjeseca dana kasnije.

Prema izvoru OnePlus će kao i mnogi drugi proizvođači umjesto live događaja, organizirati online događaj kako bi svi bili sigurni da se neće zaraziti. Novi termin je zakazan za 15. travnja 2020. godine. No to ne znači i da će telefoni iz serije OnePlus 8 odmah biti i dostupni. Zbog zatvorenih tvornica u Kini može se očekivati kašnjenje u dolasku na tržište.

Najgore će proći kupci kojima je za oko zapeo OnePlus 8 Lite. Njegovo predstavljanje će biti odgođeno za par mjeseci iz istih razloga zbog kojeg će flagshipi OnePlus 8 i OnePlus 8 Pro kasniti. No pripreme za marketinško djelovanje idu dalje punom parom, reklame se snimaju bez problema, a zahvaljujući njima potvrđen je i dizajn OnePlus 8 telefona.

Naime, tijekom snimanja reklame Robert Downey Jr. slučajno je ili pak namjerno dopustio fotografiranje telefona tijekom pauze do snimanja dok se nalazio usred razgovora. Dok je svom sugovorniku (Sam Jones) nešto objašnjavao koristeći se pritom i rukama podigao je lijevu ruku pri čemu je u prvi plan došla stražnja strana uređaja OnePlus 8 Pro.

Kako se vidi, živa fotografija potvrđuje ranije rendere. Stražnje kamere su postavljene centralno i ima ih četiri. Prema ranijim glasinama razlučivost kamera bi trebala biti 64 MP, 20 MP i 12 MP, dok je četvrta kamera ToF senzor. Fotografiju je na svom Twitter profilu objavio Sam Jones, ali je istu ubrzo i uklonio.