Procurila lista Xiaomijevih smartphonea za treći kvartal

Navodna lista pametnih telefona koje Xiaomi planira predstaviti u trećem kvartalu godine pojavila se na Internetu, a uključuje različite Xiaomi, Redmi i Poco uređaje

Matija Pavlić ponedjeljak, 30. ožujka 2020. u 11:30

Na Internetu se pojavio dokument koji sadrži listu pametnih telefona koje Xiaomi namjerava predstaviti tijekom trećeg kvartala ove godine, a navodno potječe od dekriptiranog pisma koje je primio jedan Xiaomijev zaposlenik.

Nije moguće potvrditi radi li se o autentičnoj listi. Uglavnom na njoj se nalaze razni Xiaomi, Redmi i Poco uređaji koji se na tržištu očekuju kako je rečeno tijekom trećeg kvartala ove godine.

Spominju se tako Redmi 9 i Redmi 9A modeli koji će naslijediti entry-level pametne telefone Redmi 8 i Redmi 8A. Redmi Note 9S+ bit će rebrandirani Redmi Note 9 Pro Max za tržišta izvan Indije.

Tu je i Poco X2 Pro koji će dosta sličiti Redmi K30 Pro modelu. Mi 10T rebrandirana je inačica Redmi K30 4G modela namijenjena europskom tržištu, dok je Mi 10T Pro rebrandirana inačica Redmi K30 Pro Zoom Edition modela.

Mi 10S je budući flagship s velikim zaslonom i Snapdragon 865 ili budućim Snapdragon 865 Plus čipom. Inačica ovog telefona s podrškom za 5G mreže na tržište će stići kao Mi 10S+ 5G te će se osim po 5G podršci od osnovnog Mi 10S modela razlikovati i po nekim drugim zasad neimenovanim značajkama.

Spominje se i Mi 7 2020 (Xiaomi je preskočio brojku 7 te je direktno prešao s Mi 6 na Mi 8 model). Spominjani Mi 10 Lite (ili Mi CC10 kao nasljednik Mi CC9 modela) već se pojavio na europskom tržištu.

Tu su i Mi Mix 4 te Mi Mix 4S kao pravi nasljednici Mi Mix 3 modela (u međuvremenu predstavljeni Mi Mix Alpha bio je konceptni uređaj). Na kraju tu je Mi Zero koji bi trebao biti još jedan novi konceptni uređaj ili pak začetnik neke nove serije uređaja.