Procurio dokument koji potvrđuje da će OnePlus postati podbrend Oppoa

U dokumentu se navodi da će se spajanjem ovih tvrtki omogućiti više resursa za stvaranje još boljih proizvoda, no sudeći po njihovim sličnostima, kupci vjerojatno neće osjetiti značajnu razliku

Matej Markovinović srijeda, 23. lipnja 2021. u 16:11

Prošlog je tjedna izvršni direktor OnePlusa, Pete Lau, objavio na službenom forumu tvrtke da će se dodatno integrirati s Oppom, tvrdeći da se trenutno nalaze na prekretnici za budućnost, pa da se iz tog razloga moraju prilagoditi kao tim, ali i kao robna marka. No, sada je Evan Blass, poznati leaker, objavio dokument na svom Twitter računu u kojem se dodatno objašnjava plan integracije.

„OnePlus integracijom postaje brend unutar Oppoa, ali će i dalje funkcionirati kao neovisna cjelina“, piše u procurenom dokumentu. Također se spominje i činjenica da će Lau biti voditelj odjela za proizvodnju, pa će tako postati odgovoran za strategije proizvoda ovih dvaju tvrtki.

Kako prenosi The Verge, ovaj dokument potvrđuje da će se OnePlus u osnovi tretirati kao oznaka Oppoa, pa će tako zadržati zasebne operacije namijenjene potrošačima, ali ovoga puta s poslovnim aktivnostima koje sežu dalje od samog razvoja proizvoda.

„Spajanjem obje tvrtke, imat ćemo pri ruci više resursa za stvaranje još boljih proizvoda. To će nam također omogućiti i učinkovitije poslovanje“, stoji u dokumentu. No, navodi se da ova integracija neće utjecati na kupce OnePlus uređaja, jer su navedene dvije tvrtke već spojili svoje odjele za istraživanje i razvoj krajem prošle godine.

Podsjećamo da je Oppo osnovan 2004. godine te se od tad proširio u više od 40 zemalja. Osim toga, u Kini su često među prvima po prodaji mobitela..