Prvi iPhone s USB-C utorom na eBayu košta više od 100.000 dolara

Jednom je Švicarcu pošlo za rukom na iPhone ugraditi pravi funkcionalni USB-C priključak, nešto što Apple niti ne pomišlja učiniti. Svoj je uradak stavio na dražbu, koja je privukla oveći iznos

Sandro Vrbanus subota, 6. studenog 2021. u 16:33

Student strojarstva i robotike sa švicarskog sveučilišta EPFL, Ken Pillonel, pisali smo o tome nedavno, u iPhone X uspio je ugraditi utor za punjenje i prijenos podataka tipa USB-C. Ovakav bi utor kroz nekoliko godina trebao postati obveznim na području Europske unije, a mnogi se slažu da će Apple prije izbaciti sve utore s iPhonea nego na njega ugraditi zajednički standardni priključak. No, eto, svijet je i bez Appleovog upliva dobio prvi USB-C iPhone, a sudeći prema razvoju aukcije na eBayu, kupci su prilično zainteresirani.

Fanboyi na aparatima

Pillonel je, naime, dovršio svoj projekt, u detalje ga opisao u 14 minuta dugom videu, i na kraju ponudio iPhone X s priključkom USB tipa C na eBayu. Tamo je pokrenuo aukciju koja traje do 11. studenoga, i napisao da je riječ o kolekcionarskom primjerku mobitela "za nekog Apple fanboya". Isto tako autor projekta smatra da bi se s tim mobitelom moglo snimiti ponešto zanimljivog materijala za YouTube.

U opisu predmeta navedeno je i da se ponuditelji obvezuju da ovaj iPhone neće vraćati na tvorničke postavke, ažurirati mu softver, brisati ga, ali i da neće mobitel otvarati kao i da ga neće koristiti za svakodnevni rad. "Garantiram da će iPhone raditi kada ga dobijete, ali ako se nećete pridržavati ovih uputa prepušteni ste sami sebi. U principu, možete s njime činiti što vas je volja, ali ne očekujte od mene ništa ako nešto potrgate. Ovo je samo prototip", jasan je prodavatelj.

Čak i uz ove uvjete, aukcija je izazvala velik interes. Samo nekoliko dana nakon pokretanja, u trenutku nastanka ove vijesti, najviša ponuđena cijena za prvi na svijetu iPhone s USB-C-om je – 100.100 američkih dolara. Ukupno je za ovaj uređaj pristiglo 150 ponuda, u rangu od 2.500 do 100.000 dolara. Identiteti ponuditelja nisu javno dostupni.

Cijena je paprena, ali barem je dostava besplatna
Cijena je paprena, ali barem je dostava besplatna


Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

BT APTX soundbar sa subwooferom

ACOUSTIC ENERGY Aego 3

Kombinacija suba i soundbara za sve one koji žele kompaktno kućno kino odličnog zvuka uz značajnu uštedu na prostoru. Kompaktan dizajn, digitalno povezivanje, daljinsko upravljanje, 2 x RCA Phono, 65VA

1.725 kn 2.299 kn Kupi

Bežični WiFi BT zvučnik

HARMAN KARDON OMNI 10 PLUS

Omogućuje jednostavno postavljanje bežičnog HD glazbenog sustava. Najbrži način da svoju glazbu učinite bežičnom bilo gdje u svom domu. Spotify, Chromecast, 52Hz~20kHz.

1.699 kn 1.919 kn Kupi