Realme ozbiljno radi na svojoj inačici Appleovog Dynamic Islanda

Prema renderima i informacijama koje je objavio Steve H. McFly, Realme bi mogao biti prvi Android proizvođač koji će predstaviti mobitel sa svojom inačicom Dynamic Islanda

Matej Markovinović četvrtak, 23. veljače 2023. u 10:22
Realmeova inačica Dynamic Islanda.  📷 Screenshot: OnLeaks/SmartPrix
Realmeova inačica Dynamic Islanda. Screenshot: OnLeaks/SmartPrix

Apple je predstavljanjem iPhone 14 Pro i Pro Max modela, na tržište donio nešto u potpunosti novo – Dynamic Island. Riječ je o „piluli“ koja se smjestila na mjesto notcha, a koja za svoj faktor dinamičnosti koristi tehnologiju softverskog gašenja piksela te se tako proširuje ili smanjuje po potrebi.

Budući da tako nešto nije bilo viđeno do dolaska novog iPhonea, bilo je samo pitanje vremena kada će to preuzeti proizvođači Android mobitela. Prvi u tome mogao bi biti kineski Realme, čiju je inačicu Dynamic Islanda objavio leaker Steve H. McFly u kolaboraciji s portalom SmartPrix.

Naime, renderi prikazuju da bi Realmeova verzija Dynamic Islanda, zvana navodno „Mini Capsule“, mogla biti šira od one Appleove. Funkcije bi, doduše, trebale ostati jednake. Dakle, „pilula“ se aktivira kod dobivanja notifikacija, punjenja, slušanja glazbe i slično.

Hoće li aplikacije trećih strana moći koristiti pogodnosti Realmeovog Dynamic Islanda, trenutno nije poznato. No, kako prenosi GSM Arena, nagađa se da bi kineski proizvođač mogao predstaviti taj mobitel već krajem ovog mjeseca na MWC-u u Barceloni.  

Realmeova inačica Dynamic Islanda.  📷 Foto: OnLeaks/SmartPrix
Realmeova inačica Dynamic Islanda. Foto: OnLeaks/SmartPrix