Redmi K30 Pro najavljen za 3. ožujka

Za par dana stiže Redmi K30 Pro, još jedan telefon iz domene pristupačnijih flagshipa koji će biti pogonjen Snapdragonom 865 čipom

Stjepan Bilić četvrtak, 27. veljače 2020. u 15:15

Redmi je potvrdio ranije glasine kako će novi K30 Pro telefon predstaviti u ožujku 2020. godine. Točan datum je 3. ožujka 2020. godine, što je u idući utorak.

Na službenoj stranici na društvenoj mreži Weibo Redmi je otkrio kako će Redmi K30 Pro imati podršku za 5G te kako neće imati nikakvih ureza ili izreza na zaslonu, a koji bi služili za smještaj selfie kamere. Budući da tehnologija za ugradnju kamera ispod zaslona još nije dovoljno dobra za očekivati je kako će selfie kamera i na ovom modelu biti dio pop-up sustava kao što je to slučaj s prošlogodišnjim Redmi K20 Pro.

Kako do početka događaja ima još par dana, Redmi nije požurio otkriti sve adute vezano uz navedeni telefon. No zahvaljujući leakerima, benchmark testovima, a sada i službenom reklamnom plakatu zna se kako će se Redmi K30 Pro temeljiti na Snapdragon 865 čipu. Poznato je i kako će modeli za indijsko tržište imati navigaciju NavIC indijske tvrtke ISRO.

Prema dosadašnjim glasnima možemo očekivati i novi LPDDR5 RAM, bateriju od 4.700 mAh s brzim 33W punjačem te barem jednu kameru razlučivosti 64 MP. Nju bi trebao potpisivati Sony, a navodno je riječ o IMX686 senzoru.

Za ostale specifikacije trebat će pričekati još par dana, osim ako se neki brzopotezni leaker ne dokopa službenih specifikacija koji dan ranije, kao što je bio slučaj sa Sonyjevom Xperijom 1 II.