Redmijev flagship stiže kao K20

Redmi bi uskoro trebao predstaviti mobitel koji će biti iz gornjeg tržišnog segmenta, takozvani premium model, naziv će mu biti Redmi K20

Stjepan Bilić srijeda, 15. svibnja 2019. u 06:00

Redmi već neko vrijeme radi na novom mobitelu iz gornjeg tržišnog segmenta, takozvanom premium modelu. Riječ je dakako o mobitelu koji će se na tržištu pojaviti pod nazivom Redmi K20. Ovaj naziv potvrdio je nitko drugo doli prvi čovjek tvrtke, CEO Lu Weibing, na društvenoj mreži Weibo.

Potvrđeno je kako će se Redmi K20 temeljiti na Snapdragon 855 čipu te kako će imati glavnu kameru od 48 MP. Dodatno, druge dvije imat će razlučivost od 16 MP (telephoto) i 8 MP (ultra-wide). Kad je u pitanju selfie kamera, ista će biti smještena unutar pop-up sustava i imat će razlučivost od 20 MP.

Nadalje, zaslon će biti AMOLED, dijagonale 6,39“ i razlučivosti FHD+. Zahvaljujući pop-up kameri neće imati nikakvih ureza i proreza na sebi. Izvor navodi kako će zaslon od oštećenja biti zaštićen Gorilla Glass 6 staklom te kako će imati u sebi integriran i skener otisaka prstiju. Shodno navedenoj zaštiti, za očekivati je kako će se zaslon moći oštetiti tek pod noževima tvrdoće šest i više, što znači kako mu ključevi i kovanice koje se često znaju naći u dodiru sa zaslonom neće moći ništa.

Izvor navodi kako će Redmi K20 imati bateriju kapaciteta 4000 mAh, te kako će podržavati tehnologiju brzog punjenja (27W). Od boja kućišta očekuju se Carbon Black, Glacier Blue i Flame Red. Inače, Lu Weibing tvrdi kako se slovo "K" u nazivu odnosi na riječ - Killer. Što znači kako se Redmi sprema preuzeti titulu flagship killera od OnePlusa, koji već duže vrijeme ne opravdava taj naziv visokim cijenama.