Samsung Galaxy S23 Ultra i iPhone 14 Pro Max na testu brzine

Ekipa PhoneBuffa testirala je brzinu Galaxyja S23 Ultre i iPhonea 14 Pro Maxa. Test je poprilično napet, a na kraju su odlučivale stotinke

Matej Markovinović nedjelja, 26. veljače 2023. u 21:02
📷 Screenshot: YouTube/PhoneBuff
Screenshot: YouTube/PhoneBuff

Samsung Galaxy S23 Ultra stigao je na tržište početkom veljače kao jedan od najboljih Android pametnih telefona koji se mogu kupiti. Iako taj mobitel trenutno ima najjači Qualcommov SoC koji je i dodatno pojačan, Snapdragon 8 Gen 2, mnogi se ipak pitaju je li nova Ultra brža od Appleove perjanice, iPhonea 14 Pro Max.

Upravo je to uz pomoć robota testirano na YouTube kanalu PhoneBuff.

Naime, test brzine kojeg provodi ekipa PhoneBuffa, sastoji se od otvaranja i zatvaranja 16 različitih aplikacija. Cijelo je testiranje, blago rečeno, bilo poprilično napeto. Galaxy S23 Ultra započeo je poprilično jako, ali je ubrzo „zapeo“ u Microsoft Excelu, kada ga je iPhone prestigao.

Slična se situacija dogodila još nekoliko puta tijekom testa, ali je na kraju Samsung, prema mišljenju ekipe PhoneBuffa, za dlaku pobijedio. Iako je riječ o poprilično „tijesnoj“ pobijedi, potrebno je napomenuti kako iPhone u posljednjih tri godine nije ni jednom izgubio u prvoj rundi PhoneBuffovog testa brzine.