Samsung navodno odustaje od Galaxy J serije te će koristiti LCD zaslone kod Galaxy A serije uređaja

Prema pisanju ETNewsa, Samsung će zbog sve snažnije kineske konkurencije revidirati svoju Galaxy A seriju koja će koristiti i LCD panele, a Galaxy J seriju će zamijeniti nova Galaxy M serija uređaja

Matija Pavlić subota, 10. studenog 2018. u 06:30

Južnokorejski mediji, konkretno ETNews, otkrivaju nove detalje o Samsungovim planovima koji se tiču iduće generacije Galaxy A pametnih telefonima za 2019. godinu.

Prema iznesenim informacijama, budući Galaxy A50 i A60 modeli trebali bi koristiti LCD panele, dok bi modeli A30, A40, A70 i A80 trebali zadržati AMOLED panel.

Odluka o uporabi LCD panela (s obzirom da su upravo AMOLED zasloni bili faktor koji je izdvajao Samsung od konkurencije u srednjem segmentu tržišta) stiže kao odgovor na sve agresivniju i kompetitivniju konkurenciju koju Samsungu predstavljaju kineski proizvođači pametnih telefona.

Još jedna posljedica kineske konkurencije je navodna mogućnost ukidanja Galaxy J serije uređaja, južnokorejska tvrtka planira skupiti Galaxy J, Galaxy On i Galaxy C seriju uređaja u potpuno novu seriju Galaxy M uređaja. Tu seriju uređaja činit će modeli M30 i M40 koji će također koristiti LCD zaslone, no u pripremi je i model s AMOLED zaslonom.