TCL je radije za telefon sa zaslonom na izvlačenje

TCL je čini se odlučio proizvesti vlastiti telefon koji će se po potrebni moći pretvoriti u omanji tablet – no za razliku od ostalih proizvođača koji se kunu u savitljive zaslone, TCL nade polaže na zaslone na izvlačenje

Stjepan Bilić srijeda, 19. veljače 2020. u 08:05

Pametni telefoni sa savitljivim zaslonima čini se nisu prolazni hir proizvođača. Motorola je predstavila svoj prvi takav telefon – RAZR 2019, Huawei Mate X, a Samsung čak i dva – Galaxy Fold i Galaxy Z Flip.

Navedenoj ekipi želi se pridružiti i TCL koji također želi u svojoj ponudi imati telefon koji se na lak način može prema potrebi pretvoriti i u omanji tablet. No za razliku od gore navedenih proizvođača koji se oslanjaju na savitljive zaslone TCL želi ići u potpuno drugom smjeru – u smjeru izvlačenja.

Kako je vidljivo na priloženim renderima do kojih je došla internetska stranica CNET TCL-ov telefon koji je još uvijek u fazi prototipa ima zaslon na izvlačenje koji je u trenutcima nekorištenja sakriven od pogleda ispod glavnog zaslona.

Ovakav koncept (ako zaživi) mogao bi rezultirati zaslonima koji će biti otporniji na oštećenja, jer neće dolaziti do njihovog savijanja, a time ni s vremenom do zamora materijala. Također isti će moći biti proizvedeni od pravog stakla pa će samim time biti otporniji i na grebanje, kao što se danas slučaj sa zaslonima na standardnim ravnim telefonima.

O specifikacijama telefona za sada nema podataka. No za očekivati je da će u slučaju da postane komercijalni proizvod dobiti najsnažniji SoC tog vremena kao i veću količinu radne i podatkovne memorije, a kako vidimo na renderima i veći broj kamera – dvije s prednje te četiri sa stražnje strane kućišta.

CNET navodi kako je TCL prototip ovog neobičnog telefona imao namjeru prikazati na MWC 2020 sajmu, no kako je isti otkazan ostaje za vidjeti hoće li biti kakvog naknadnog online predstavljanja ili ne.