U pripremi i jeftiniji Z1x telefon

Nakon skupljeg Z1 modela, iQOO će svojim potencijalnim kupcima ponuditi i nešto jeftiniju inačicu – Z1x koju će pogoniti Snapdragon 765G čip

Stjepan Bilić četvrtak, 25. lipnja 2020. u 20:53

Krajem svibnja iQOO predstavio je svoj tada najnoviji pametni telefon – Z1. Navedeni uređaj ujedno je ponio i titulu prvog telefona na svijetu koji je stigao s Mediatekovim također najnovijim Dimensity 1000+ čipom. Iako se s početnom cijenom od 280 do 360 eura (ovisno o modelu) pokazao i cjenovno pristupačnim u odnosu na slične, konkurentske modele, iQOO je odlučio u ponudu dodati i još jeftiniji model, koji će temeljiti na Snapdragon 765G čipu.

Prema izvoru riječ je o modelu Z1x o kojem se već sada zna ponešto detalja. Uz navedeni SoC Z1x imat će i 120 Hz LCD ekran dijagonale 6,57“. Dok će dijagonala i razlučivost ostati ista kao i kod Z1 modela, frekvencija osvježavanja je nešto niža (Z1 ima 144 Hz ekran).

Izvor navodi i bateriju kapaciteta 5.000 mAh, što je za 500 mAh više kapaciteta u odnosu na Z1 (4.500 mAh), što bi moglo rezultirati i nešto dužom autonomijom uređaja. No kako je riječ o jeftinijem modelu proizvođač je negdje morao kompenzirati, a to je učinio i s tehnologijom za brzo punjenje baterije koja će na Z1x modelu biti nešto sporija u odnosu na onu u Z1, odnosno 33W umjesto 44W.

Glavna kamera će zadržati senzor od 48 MP, a najvjerojatnije će i sve ostale zadržati svoju razlučivost. Također ne spominje se ni smanjenje broja kamera, tako da bi i Z1x trebao imati ukupno četiri kamere, tri na stražnjoj te jednu na prednjoj strani kućišta.

Jedan od izvora navodi kako će postojati samo jedna inačica telefona – sa 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Za sada nije poznato koji će tip memorija biti ugrađen u telefon DDR5 ili DDR4X RAM ili UFS 3.0 ili UFS 2.1 kad je u pitanju podatkovni prostor.

Budući bi cijena Z1x trebala biti povoljnija očekuje se kako ista neće biti viša od 250 eura. No o tom-potom, kada iQOO otkrije službene informacije o telefonu.