U pripremi Xperia sa Snapdragonom 865

Iz japanskih medija stiže informacija kako Sony radi na novom pametnom telefonu iz serije Xperia, a koji će se temeljiti na Snapdragon 865 čipu

Stjepan Bilić nedjelja, 29. rujna 2019. u 13:00

Snapdragon 855+ trenutno je najsnažniji Qualcommov SoC za mobilne uređaje. No, to neće još dugo i ostati.  Naime, Qualcomm već neko vrijeme u sklopu projekta Kona razvija noviji model kojim će ga zamijeniti – Snapdragon 865.

O navedenom čipu već smo pisali na našim stranicama – riječ je o čipu koji će biti proizveden od strane Samsunga pomoću 7-nanometarskog EUV procesa i koji će stići u dvije inačice, od kojih će jedna imati 4G, a druga 5G modem.

Sada nam iz japanskih izvora stiže informacija kako Sony priprema pametni telefon iz serije Xperia koji će se temeljiti upravo na navedenom čipu – Snapdragonu 865. Dokaz o tomu dolazi s tvrtkinog servera preko kojeg distribuiraju firmware za svoje uređaje.

Kao što je vidljivo iz priloga, kao oznaka platforme koristi se naziv SM8250 što je interna oznaka za Snapdragon 865 čip. Za sada nije poznato hoće li nova Xperia također stići u dvije inačice ili će se Sony odlučiti samo za najnovije tehnologije, u ovom slučaju za 5G mreže.

Ako se Sony bude držao dosadašnjih termina, nova Xperia sa Snapdragonom 865 trebala bi biti predstavljena početkom iduće godine, točnije tijekom MWC 2020 sajma.