Xiaomi 14 Pro vjerojatno neće u prodaju izvan Kine

Iako se očekivalo da će Xiaomi 14 Pro stići na globalno tržište, čini se da to ipak neće biti slučaj. Nove informacije nalažu da će Xiaomi na globalnu pozornicu dovesti samo obični model

Matej Markovinović nedjelja, 17. prosinca 2023. u 06:00
Xiaomi 14 Pro 📷 Foto: Xiaomi
Xiaomi 14 Pro Foto: Xiaomi

Xiaomi je krajem listopada održao veliko događanje u Kini na kojem je predstavio svoju novu seriju flagship mobitela, Xiaomi 14, koju trenutno čine obični model i njegova Pro inačica. Budući da su se modeli Xiaomi 12 Pro i 13 Pro prodavali na globalnom tržištu, isto to očekivalo se i od njihovog nasljednika, ali čini se da to neće biti slučaj.

Naime, kako prenosi Xiaomiui, kineski proizvođač prestao je s razvojem HyperOS-a za globalni Xiaomi 14 Pro i razvija ga samo za obični Xiaomi 14. Iako još ništa nije službeno potvrđeno, to bi moglo značiti da Pro inačicu nećemo vidjeti na policama izvan Kine.

Osim toga, „šuška se“ da će Xiaomi 14 Pro biti zamijenjen na globalnom tržištu još nepredstavljenim modelom 14 Ultra, koji bi trebao konkurirati Samsungovoj nadolazećoj perjanici, Galaxyju S24 Ultra.

📷 Foto: Xiaomi
Foto: Xiaomi

Globalno predstavljanje Xiaomija 14 očekuje se već u siječnju. Više o Xiaomiju 14 pročitajte ovdje, dok sve o Xiaomiju 14 Pro možete saznati na sljedećoj poveznici.