Xiaomi navodno razvija konkurenta Samsungovom Z Flipu

Sklopivi mobiteli postaju sve popularniji među korisnicima, a toga je svjestan i Xiaomi koji navodno radi na konkurentu Samsungovom Z Flipu

Matej Markovinović srijeda, 7. lipnja 2023. u 12:13
📷 Foto: Unsplash, Pasqualino Capobianco
Foto: Unsplash, Pasqualino Capobianco

Dugogodišnji kineski leaker Digital Chat Station, objavio je na Weibou da Xiaomi radi na sklopivom mobitelu koji bi trebao biti izravni konkurentu Samsungovom nadolazećem Galaxy Z Flipu 5 i nedavno predstavljenoj Motoroli Razr 40 Ultra.

Ako je za vjerovati tim informacijama, Xiaomijev novi sklopivi mobitel slijedit će stope svog „većeg brata“, Mix Folda 2, pa će tako biti znatno lakši i tanji od svojih konkurenata. Pogonit će ga, navodno, Qualcommov Snapdragon 8 Gen 2 SoC, a podržavat će 50-vatno bežično punjenje, što je prava nadogradnja u tom rangu.

Trenutno nije poznato kada bi Xiaomi mogao predstaviti ovaj mobitel niti hoće li on biti dostupan za kupnju izvan Kine. No, budući da ostali kineski proizvođači polako, ali sigurno dovode takve egzotične modele na globalno tržište, vjerujući da će sklopivi mobiteli postati novi standard, ne bi bilo čudno da se Xiaomi ohrabri i da vidimo njihov novi uređaj na policama domaćih trgovina.