Xperia 1 u prodaji tek krajem svibnja

Na žalost ljubitelja Sonyjevih pametnih mobitela Xperia 1 se u europskim trgovinama neće pojaviti prije kraja svibnja 2019.

Stjepan Bilić nedjelja, 10. ožujka 2019. u 04:03

Na nedavno održanom MWC sajmu Sony je između ostalog predstavio i mobitel Xperia 1. Podsjetimo, riječ je o tvrtkinom ovogodišnjem flagshipu za kojeg se ranije smatralo da će na tržište stići kao Xperia XZ4, no Sony se u zadnji tren odlučio na promjenu naziva u Xperia 1.

I dok je na MWC sajmu Sony otkrio sve vezano uz specifikacije, o cijenama i terminima dolaska na tržišta nije bilo riječ. Srećom, tu su razni dobavljači i trgovine koje se spremaju dotični uređaj staviti u svoju ponudu, pa sada znamo i te podatke.

Nažalost, potencijalni kupci kojima je Xperia 1 zapela za oko morat ćete se strpjeti još par mjeseci. Naime, britanska trgovina Clove navodi kako će Xperia 1 u prodaju krenuti tek krajem svibnja, dakle negdje od 20. 5. 2019. pa nadalje. Clove na svojim stranicama za sada nudi samo jedan model, onaj najsnažniji, sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Što se cijene tiče, Clove za Xperiju 1 traži 849 funti, a u cijenu je uračunat i porez.

Podsjetimo, Xperia 1 temelji se na Snapdragonu 855, ima tri kamere od 12 MP na stražnjoj strani i jednu od 8 MP s prednje. Posebnost ovog modela je svakako u njegovom povećem Cinema Wide OLED zaslonu dijagonale 6,5“, omjera stranica 21:9 i razlučivosti 3.840 x 1.644 točaka.