Završila 'ljubav' Huaweija i Leice - u igru ulazi Xiaomi

Nedugo nakon što je Xiaomi službeno objavio svoje partnerstvo s Leicom, Huawei je potvrdio da su oni svoju suradnju prekinuli još krajem ožujka

Matej Markovinović utorak, 24. svibnja 2022. u 10:02
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Dugo se „šuškalo“, a sada je i potvrđeno. Xiaomi je službeno objavio svoju suradnju s njemačkom tvrtkom koja se bavi optikom i proizvodnjom fotoaparata, Leicom.

„Xiaomi se fokusira na stvaranje vrhunskog korisničkog iskustva i oduvijek se nadao da će istražiti mogućnosti fotografiranja do krajnjih granica. Xiaomi i Leica slažu se s međusobnim težnjama i idejama, a njihova suradnja uključuje optički dizajn, kao i ugađanje estetskih orijentacija“, priopćio je izvršni direktor Xiaomija, Lei Jun.

Kako prenosi GSM Arena, prvi rezultat ove suradnje bit će Xiaomijev flagship mobitel koji bi trebao ugledati svjetlo dana već u srpnju. Nagađa se da bi moglo biti riječ o dugo očekivanom Xiaomi 12 Ultra telefonu, no to još ostaje za vidjeti.

Međutim, kako je nova suradnja nastala, tako se ona prošla raspala. Naime, kako doznaje Android Authority, Huawei i Leica potiho su prekinuli svoje partnerstvo još krajem ožujka.

„Možemo potvrditi da je suradnja između naše dvije tvrtke završila 31. ožujka“, potvrdio je predstavnik Huaweija za Android Authority. Dakle, to znači da su P50 i P50 Pro posljednji Huaweijevi mobiteli s Leica kamerama.