ZTE Blade V10 - selfie kamera od 32 MP

Kineska regulatorna agencija TENAA otkrila je između ostalog i kako će ZTE-ov mobitel Blade V10 imati selfie kameru razlučivosti 32 MP

Stjepan Bilić četvrtak, 31. siječnja 2019. u 16:51

Kineska regulatorna agencija TENAA na svojim je službenim internetskim stranicama izlistala dio specifikacija vezano uz ZTE-ov predstojeći mobitel Blade V10. Jedan detalj vezano uz ovaj uređaj posebno se ističe u odnosu na trenutnu konkurenciju, a to je prednja, selfie kamera razlučivosti 32 MP.

Čini se kako će selfie kamera biti glavni adut prilikom prodaje budući da je ostatak specifikacija u rangu uređaja konkurentnih brendova. Blade V10 prema TENAA-i ima 6,3-inčni LCD zaslon razlučivosti 2.280 x 1.080 točaka (FHD+). Na gornjem dijelu zaslona nalazi se rupa unutar koje je postavljena selfie kamera.

Kad smo već kod kamera spomenimo kako se sa stražnje strane nalaze dvije kamere – glavnoj je razlučivost 16 MP, a sporednoj 5 MP. Stražnje kamere su postavljene okomito jedna na drugu, a ispod kamera je smještena bljeskalica.

Blade V10 za veću razinu sigurnosti kod prijave u uređaj koristi skener otiska prsta. Kako je riječ o uređaju iz nižeg segmenta bit će i jeftiniji pa stoga umjesto skenera unutar zaslona ima standardni fizički skener otiska prsta koji je također smješten sa stražnje strane kućišta. Sudeći prema odsjaju na kućištu za vjerovati je kako će stražnja strana kućišta biti od stakla.

Ovisno o modelu Blade v10 imat će 4 GB, odnosno 6 GB RAM-a te 64 GB, odnosno 128 GB interne memorije. Kupci će ovisno o svojim potrebama za dodatnim podatkovnim prostorom isti moći i naknadno proširiti pomoću microSD kartice (max. 256 GB). Kapacitet baterije je 3.100 mAh.

Blade V10 temelji se na nepoznatom osmojezgrenom SoC-u brzine 2,1 GHz i trenutno najnovijem Androidu – 9.0 Pie. Dimenzije uređaja su 158 x 75,8 x 7,5 milimetara, a težina 154 grama. Službeno predstavljanje se očekuje tijekom MWC 2019 sajma  (prošlogodišnji Blade V9 je također predstavljena na MWC sajmu).