Nova ThinkVision linija zaslona velikog formata – T86, T75 i T65

Lenovo je predstavio novu liniju ThinkVision zaslona velikog formata za prostorije za sastanke i prostore za edukaciju. Uživo će se moći pogledati tijekom CES 2022 sajma, a kupiti od travnja 2022. godine

Stjepan Bilić petak, 24. prosinca 2021. u 17:15

Lenovo je nedavno predstavio novu ThinkVision liniju zaslona velikog formata s tri nova modela – T86, T75 i T65. Navedene modele moći će se i uživo pogledati tijekom CES 2022 sajma početkom iduće godine. Podsjetimo, sajam svoja vrata za posjetitelje otvara 5. siječnja i traje do 8. siječnja 2022. godine.

Dobra vijest oko nove linije jest da će potencijalni kupci morati voditi brigu isključivo o dijagonali zaslona, jer sve ostale specifikacije gotovo identične za sva tri modela. Dakle, na kupcu je da odluči želi li zaslon dijagonale 86, 75 ili 65 inča te je li spreman za njih izdvojiti između 5.000 i 8.000 USD kolika će im biti cijena po dolasku u trgovine u travnju 2022. godine. Napomenimo kako ovi zasloni nisu predviđeni za kućnu upotrebu, već poslovnu. Zamisao je da budu dio prostorija u kojima se održavaju poslovni sastanci te različite vrste edukacija. S tim na umu, ni cijene se više ne čine previsoke.

Kako smo već naveli – sva tri modela imaju gotovo identične specifikacije, a to znači da su opremljeni sa svijetlim zaslonima visoke 4K rezolucije, integriranim whiteboard softverom, ugrađenim zvučnicima, mikrofonima i modularnom web kamerom. ThinkVision LFD zasloni temelje se na sustavu baziranom na čipu visokih performansi s četiri A73 jezgre i Android 9.0 operacijskom sustavu. Opremljeni su i s 4 GB RAM-a te 32 GB internog podatkovnog prostora.

ThinkVision LFD zaslone moguće je spojiti bežično i žično. Za bežično spajanje koristi se W20 dongle, a za žično jedan od mnogobrojnih HDMI, USB, VGA, RJ45, RS232 i drugih utora. Lenovo je novu liniju opremio i s različitim senzorima čiji je cilj poboljšati kvalitetu prikaza i smanjiti troškove električne energije. Senzor ambijentalnog svijetla prilagodit će svjetlinu zaslona prema svjetlonosnim uvjetima u prostoriji, dok će senzor ljudske prisutnosti automatski isključiti zaslon ukoliko detektira da su svi sudionici sastanka napustili prostoriju.

Za jasan i snažan zvuk Lenovo je ugradio dva zvučnika od 15 W. Mikrofon sa osam polja osigurat će da se jasno čuju glasovi svih sudionika sastanka. Web kameru razlučivosti 4K odlikuju AI značajke, vidno polje od 122 stupnja i 4X digitalni zum. Dodatno kamera ima i funkciju praćenja glasa s fokusom na trenutnog govornika. Za privatnost Lenovo je ugradio i zatvarač leće te svjetlo koje signalizira je li kamera uključena ili ne.

Detaljnije informacije dostupne su na internetskim stranicama proizvođača. ThinkVision LFD zasloni bit će dostupni od travnja 2022. godine po cijenama od 4.999 USD (T65), 6.999 USD (T68) i 7.999 USD (T86).