Ekipa The Grand Toura najavljuje vlastitu igru

Uskoro će svatko tko posjeduje PlayStation ili Xbox moći preuzeti voditeljsku palicu od Clarksona, Hammonda ili Maya i krenuti u avanturu

Sandro Vrbanus četvrtak, 23. kolovoza 2018. u 05:00

Legendarni voditeljski trojac sačinjen od Jeremyja Clarksona, Richarda Hammonda i Jamesa Maya, koji trenutačno priprema treću sezonu svoje emisije The Grand Tour za Amazon, najavio je ovoga tjedna i svoju prvu videoigru. The Grand Tour Game uskoro će biti dostupna za PS4 i Xbox, a moći će se kupiti, dakako, putem Amazona.

Prema najavama moći će se "isprobati" i Rimac Concept_One
Prema najavama moći će se "isprobati" i Rimac Concept_One

U sklopu igre bit će moguće "uskočiti" u ulogu jednog od trojice voditelja i prolaziti izazove kakvima njihova emisija obiluje, te voziti automobile viđene u sve tri sezone i to na egzotičnim lokacijama na kojima je The Grand Tour i sniman.

"Isto ono razbijanje, proklizavanje i akcija pri velikim brzinama koju vidite na The Grand Touru ali bez iritantne potrebe za spavanjem u šatoru, svađanjem oko smjera putovanja, ili iznenadne potrebe za posjetom lokalnoj bolnici.", dio je najave ove automobilističke igre koju je izradio Amazon Game Studios.

Osim toga, igra će pratiti i nadolazeću treću sezonu pa će ove jeseni i zime (uz kupovinu "sezonske propusnice") biti moguće istodobno s novim epizodama odigravati svaku od njih i dobivati nadogradnje u obliku novih automobila i scena. Osim single-player igranja bit će moguće igrati i u društvu: do četiri igrača moći će prolaziti kroz automobilističke avanture u split-screen načinu rada.

Stoga, kako i sami autori kažu, ako želite biti kao Clarkson, Hammond ili May, ali pri tome ne želite biti stari, umorni i da vas svugdje slijede dvojica sredovječnih muškaraca – snovi bi vam se uskoro mogli ostvariti.