Ubisoft zakazao izlazak pomorske avanture Skull and Bones za 8. studeni

Ubisoft je potvrdio glasine i nakon dugih devet godina razvoja, izgledno je da ćemo Skull and Bones zaigrati početkom studenog

Damir Radešić petak, 8. srpnja 2022. u 09:40

Krajem prošlog mjeseca su se počele pojavljivati glasine kako je razvoj Skull and Bonesa ušao u završnicu, te da će Ubisoft početkom srpnja najaviti službeni datum izlaska. Iste su se pokazale točnima, obzirom da je spomenuta izdavačka kuća jučer obznanila kako ćemo Skull and Bones moći zaigrati 8. studenog ove godine.

Iako je službeno najavljen tijekom E3 konferencije 2017., sam razvoj je započeo davne 2013. nakon iznimno dobro prihvaćenih pomorskih bitaka viđenih u Assassin's Creedu IV: Black Flag koje su unijele dašak svježine u spomenuti serijal i bile iznimno hvaljene od strane igrača i kritike.

Obzirom na velika očekivanja, ne začuđuje da je tijekom razvoja dolazilo do brojnih izmjena originalnog koncepta, pa je izvorno, pod radnim imenom Black Flag Infinite, bilo zamišljeno krstarenje Karipskim morem, da bi u nekom trenutku developeri krenuli s izradom fantazijske Hyperboree, dok ćemo svoj piratski zanat u konačnici tesati na valovima Indijskog oceana.

Osim samog okruženja, autori su u jednom trenutku zaključili kako je tehnologija vremenom napredovala, pa su dorađivali tehničku podlogu što je sve rezultiralo s dugih devet godina izrade.

U osnovi, riječ je o taktičkoj akcijskoj igri s pogledom iz trećeg lica koju možemo zaigrati kroz solo kampanju uz obavezne RPG elemente napretka našeg odabranika, a isti tijekom igre donosi naprednija plovila koje ćemo nakrcavati raznom opremom, uključujući brojna oružja poput topova i raketa. Osim samog potapanja, ukoliko smatramo da smo nadmoćniji ljudstvom, moguće se ukrcati na protivnički brod i zauzeti ga posadom, a dodatne detalje o borbama brodova, prilagodbama i napretku kroz igru pogledajte u prigodnom video zapisu koji slijedi.

Kako kažu autori, cilj im je predstaviti igračima "autentičan piratski život", koliko je to moguće putem igara ove vrste, te će nam tijekom igranja biti ponuđeni razni ugovori, sakupljat ćemo potrebne resurse, te vrebati pored trgovačkih ruta kako bi nam bogati trgovački brodovi pali u ruke.

Svaka odluka donosi i određene dugotrajne posljedice uz različiti sustav rizika i nagrada, a svoje carstvo ćemo moći proširiti udruživanjem s dva dodatna igrača. Dodatni izazov pak pruža uključivanje PvP načina igranja gdje će nas progoniti suparničke frakcije, lokalni vlastodršci, kao i ostali igrači željni bogatstva i slave.