Tri Google Maps značajke koje vam mogu pomoći pri planiranju vaše sljedeće avanture

Google Maps vam može promijeniti način na koji planirate putovanje. Bez obzira istražujete li glavne znamenitosti u novom gradu, planirate sjesti na bicikl ili se u gradu družiti s prijateljima

Tomislav Stanković četvrtak, 28. srpnja 2022. u 06:00
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Sezona putovanja u punom je zamahu, a planiranje putovanja ne bi bilo toliko zanimljivo bez Google karata jer one su jako dobar i koristan alat pri pronalasku informacija o mjestima koja planirate posjetiti. Na primjer, korisno je znati u koje je vrijeme nešto otvoreno i kolika je gužva. Od sada, uz te informacije, Google donosi i fotorealističan pogled iz zraka za gotovo 100 najpopularnijih svjetskih znamenitosti u gradovima poput Barcelone, Londona, New Yorka, San Francisca i Tokija izravno na Google karte. Ovo je prvi korak prema pokretanju imerzivnog prikaza — iskustva koje spaja AI s milijardama Street Viewa visoke razlučivosti, satelitskih i zračnih slika.

Da biste vidjeli pogled iz zraka gdje god su dostupni, potražite orijentir na Google kartama i idite na odjeljak Fotografije. Ovim prikazom možete globalne znamenitosti doživjeti na potpuno novi način.

Također, možete se pripremiti za svoju vožnju s novim informacijama o biciklističkim rutama

Google navodi da je "tijekom proteklih nekoliko mjeseci vožnja bicikla porasla je za više od 40% u cijelom svijetu – što nije iznenađenje s obzirom na to da toplije vrijeme i visoke cijene plina navode ljude da se odlučuju za održiviji izbor prijevoza." Google karte već više od 12 godina pružaju biciklističke upute zahvaljujući umjetnoj inteligenciji uparenoj s podacima iz gradova, pouzdanim kartografskim partnerima i povratnim informacijama zajednice Google karata. S novim informacijama o biciklističkim rutama, uskoro će biti moguće još jednostavnije usporediti biciklističke rute i vidjeti još preciznije detalje, kada ti podaci budu dostupni, kako biste se pripremili za vožnju koja vas čeka.

📷 Image: Google
Image: Google

Prilikom planiranja putovanja ili općenito druženja s prijateljima i obitelji često nije jednostavno sve uskladiti. S novim obavijestima o dijeljenju lokacije možete vidjeti kada je vama važna osoba stigla ili napustila mjesto kako biste lakše uskladili rasporede. Recimo da ste krenuli na koncert s grupom prijatelja. Ako su već odlučili podijeliti svoju lokaciju s vama, možete postaviti obavijest za adresu koncertnog mjesta kako biste mogli vidjeti kada su stigli i brzo se naći. Također možete postaviti obavijest da vidite kada su napustili mjesto, za slučaj da se razdvojite.

Iako se ova značajka ne čini takvom, u prvom planu joj je i dalje privatnost. Obavijesti se mogu postaviti samo za nekoga tko je već odlučio podijeliti svoju lokaciju s vama. Osoba koja je s vama podijelila svoju lokaciju primit će više podsjetnika da je obavijestite, uključujući i push obavijest u aplikaciji Karte i e-poruku, zajedno s ponavljajućim mjesečnim e-porukama. Kao i uvijek, vi imate kontrolu i vi odlučujete kada prestajete dijeliti svoju lokaciju.