Apple će prikazati iOS 17 već ovoga lipnja

Na prvi dan WWDC-a, Apple će predstaviti najnovije verzije svojih operativnih sustava, među kojima je i dugo iščekivani iOS 17

Matej Markovinović četvrtak, 30. ožujka 2023. u 16:43
📷 Foto: Unsplash, William Hook
Foto: Unsplash, William Hook

Apple je ove srijede najavio da će održati ovogodišnji Worldwide Developers Conference (WWDC) od petog do devetog lipnja. Iako će konferencija biti online, developeri i studenti moći će prisustvovati otvorenju u Apple Parku.

Apple će tradicionalno održati uvodno predavanje na kojem će biti predstavljene nove verzije njihovih operativnih sustava za mobitele, satove i računala. Očekuje se predstavljanje iOS-a 17, iPadOS-a 17, macOS-a 14, watchOS-a 10, pa čak i tvOS-a 17.

📷 Foto: Apple
Foto: Apple

Također se očekuje i da će Apple predstaviti svoj prvi VR naglavnik na ovogodišnjem WWDC-u. Kako prenosi 9to5Mac, Reality Pro slušalice spremne su za ugledati svjetlo dana, zajedno s novim softverskim platformama i alatima za developere.

Budući da je Apple iskoristio prošlogodišnji WWDC za najavu svog M2 SoC-a, postoji šansa da će u lipnju najaviti M3 o kojem se već dugo „šuška“. Prema informacijama raznih leakera, novi bi se SoC prvo mogao naći u osvježenoj 13-inčnoj i novoj 15-inčnoj inačici MacBook Aira.