Apple nastavlja optimizirati značajku detekcije prometne nezgode

Apple je u ponedjeljak objavio iOS 16.3.1, ažuriranje kojim popravlja neke probleme s iCloudom, Siri, Find My i detekcijom prometne nezgode

Tomislav Stanković srijeda, 15. veljače 2023. u 06:00
📷 Image: James Yarema, Unsplash
Image: James Yarema, Unsplash

Nekoliko tjedana nakon izlaska iOS-a 16.3, Apple objavljuje novo ažuriranje koje bi, između ostaloga, trebalo poboljšati značajku detekcije prometne nezgode koja je od predstavljanja stvarala brojne probleme ljubiteljima adrenalinskih aktivnosti.

Značajka Crash Detection, koja je inače uključena prema zadanim postavkama, na novim iPhone uređajima i Apple satovima namijenjena je upozoravanju hitnih službi ako ne reagirate nakon detekcije prometne nezgode.

Međutim, izazvala je više lažnih uzbuna osobama koje se bave zimskim sportovima ili posjećuju zabavne parkove. To je stvaralo probleme i djelatnicima koji rade potrage i spašavanja, prenosi The Verge.

Ažuriranje bi također trebalo riješiti problem s iCloudom na koji su neki korisnici naišli nakon iOS 16.3. ažuriranja. Osim toga, ažuriranje uključuje popravke za iCloud postavke i Siri zahtjeve za Find My funkcionalnost.