Microsoft poboljšava iskustvo zaključanog zaslona u Windowsima

Zaključani zaslon od sada podržava detaljni prikaz ažuriranja statusa iz aplikacija te dinamična, interaktivna ažuriranja vremenske prognoze

Tomislav Stanković subota, 30. ožujka 2024. u 15:45

Poboljšano je iskustvo prošli tjedan stiglo Windows Insidersima u sklopu Release Preview builda dok će se šira dostupnost odvijati u fazama.

Uređaji sa OS-om Windows 11 (verzija 23H2 i novija) i Windows 10 (verzija 22H2 i novija) koji imaju instalirano mjesečno sigurnosno ažuriranje iz travnja 2024. (ili novije) sada će biti uključeni u postupno uvođenje novog iskustva, najavljeno je u objavi.

Ipak, čak i unatoč ažuriranju neće svi korisnici odjednom dobiti pristup svim dinamičnim karticama (vrijeme, financije, sport, promet itd.) jer to ovisi o regiji u kojoj se uređaj nalazi.

Prema zadanim postavkama odabrani sadržaj će se temeljiti na lokaciji i postavkama jezika uređaja što će se kasnije moći personalizirati.

To znači da će se nepotrebne kartice moći ukloniti, a preostale imati opciju prikaza na drugom jeziku ili za odabranu lokaciju.

Korisnici koji ne žele vidjeti novo iskustvo zaključanog zaslona mogu ga isključiti u postavkama: Postavke > Personalizacija > Zaključani zaslon > Status zaključanog zaslona.