Nakon mjeseci stagnacije počinje rasti udio korištenja Windowsa 11

Kada se uspoređuje sa Windowsima 11, nadogradnja na Windows 10 bila je puno lakša i jednostavnija.

Tomislav Stanković subota, 2. srpnja 2022. u 13:33
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Prema zadnjoj statistici koju donosi AdDuplex, nakon nekoliko mjeseci stagnacije ponovno raste udio korištenja Windowsa 11. Najnovije brojke pokazuju da 23,1% računala u uzorku koristi Windows 11. To je značajan skok u odnosu na izvješće iz travnja ove godine koje je pokazalo da je samo 19,4% računala imalo instaliran najnoviji Microsoftov operativni sustav.

📷 Image: AdDuplex
Image: AdDuplex

Prošlo je gotovo 9 mjeseci od kada je Windows 11 službeno stigao tako da se dosezanje udjela od samo 23,1% u ovom razdoblju čini pomalo sporo. Dio problema s ažuriranjem na najnoviji operativni sustav povezan je s minimalnim zahtjevima sustava Windows 11, koji su stroži od prethodnih nadogradnji.

No to će se možda uskoro promijeniti, pogotovo uz činjenicu da Microsoft počinje slati obavijesti o prekidu podrške za Windows 8.1 zbog ćega će korisnici te verzije operativnog sustava razmišljati o prelasku na noviju verziju. Također, nova računala već dolaze s predinstaliranim Windowsima 11. Možda upravo zahvaljujući tim činjenicama postotak instalacija počne rasti puno brže.