Windows 11 - Nadogradnja hardvera milom ili silom

Šest godina nakon izlaska Windowsa 10, za koje se govorilo da su zapravo “posljednji Windowsi” jer će sve kasnije nadogradnje biti inkrementalne, dogodilo se ono što se moralo dogoditi – ipak nam dolaze novi Windowsi. Za razliku od svih dosadašnjih verzija, koje su bile relativno skromnih hardverskih zahtjeva, i gdje je nadogradnja s prethodne verzije bila jednostavna i laka za ogromnu većinu postojećih korisnika, Windowsi 11 ogromnoj većini korisnika NEĆE raditi na hardveru na kojem mnogi koriste Windowse 10 – starijem od tri godine, bez TPM 2.0 čipa i bez nekog od najnovijih procesora, bez obzira na realnu procesorsku snagu, količinu memorije i diska. Isplati li se onda takva softverska nadogradnja koja u sebi uključuje i obaveznu hardversku nadogradnju, odnosno, isplati li se to većini korisnika?

Drago Galić subota, 28. kolovoza 2021. u 08:00

Službeno najavljeni 24. lipnja, Windowsi 11 trebali bi biti u distribuciji za krajnje korisnike u listopadu, i to kao besplatna nadogradnja na Windowse 10. Iste one Windowse 10 za koje nam je prije šest godina na Microsoft Ignite konferenciji 2015. Jerry Nixon, Microsoftov “developer evangelist” (“mistik, karizmatik i alergičar”, kad već dijelimo titule…) rekao da će biti “posljednji Windowsi”. Također su nam objasnili i da se radi o “dosad najsigurnijim Windowsima”, što vjerojatno jest bila istina, ali pokazalo se da je ransomware jednako dobro radio na Windowsima 10, kao i na bilo kojoj prethodnoj verziji. Tu uskače Jedanaestica. Navodno.

Članak dostupan pretplatnicima

Kako bi mogao pročitati cijeli članak, moraš biti prijavljen na Bug.hr sa svojim podacima te imati status pretplatnika.

Bug 346 rujan 2021.


Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

BT APTX soundbar sa subwooferom

ACOUSTIC ENERGY Aego 3

Kombinacija suba i soundbara za sve one koji žele kompaktno kućno kino odličnog zvuka uz značajnu uštedu na prostoru. Kompaktan dizajn, digitalno povezivanje, daljinsko upravljanje, 2 x RCA Phono, 65VA

1.725 kn 2.299 kn Kupi

Bežični WiFi BT zvučnik

HARMAN KARDON OMNI 10 PLUS

Omogućuje jednostavno postavljanje bežičnog HD glazbenog sustava. Najbrži način da svoju glazbu učinite bežičnom bilo gdje u svom domu. Spotify, Chromecast, 52Hz~20kHz.

1.699 kn 1.919 kn Kupi